Вітаміни для жіночого здоров’я

54
Вітаміни для жіночого здоров'я

Чи не символічно – сьогодні, у перший день весни, відзначають всесвітній день імунітету. А ми з вами чудово знаємо, що певні вітаміни та мікроелементи – просто необхідні для здоров’я та якісного життя кожного! Особливо весною!

Для себе найважливіші вітаміни я поділяю на три групи.

Перша група – так звані “вітаміни краси” A, C, E. Вони впливають в першу чергу на стан шкіри, волосся та нігтів. Зокрема вітамін А в жіночому організмі в нормі запобігає ожирінню. В проблемних місцях (на животі та стегнах) він відкладається повільніше.

Вітамін С сприяє очищенню організму від токсинів. А вітамін Е відповідає за гарне волосся та шкіру.

Друга група – “жіночі вітаміни”. Чому “жіночі”? Вони впливають на репродуктивну систему. В першу чергу це уже відомий нам вітамін Е – важливий елемент регуляції гормонів в організмі. Важливий і вітамін D – його ще називають “D-гормоном” через подібну структуру. Окрім впливу на гормональний баланс він сприяє роботі яєчників та репродуктивній функції. Не менш важливо тримати в нормі рівень фолієвої кислоти в організмі – вітамін групи В. Це стосується усіх жінок – є думка, що він має здатність полегшити менопаузу. А у вагітних жінок цей елемент сприяє здоровому розвитку дитини.

Третя група – вітаміни “для нервів”. Це всі вітаміни групи В. Вони – запорука здоров’я нервової системи, що особливо важливо нині, коли сучасний темп життя жінки сповнений стресів.

Окремо не можу не згадати про вітамін К. Він практично не впливає на зовнішність, але важливий для здоров’я внутрішніх органів!

Усі ці вітаміни та мікроелементи здатні забезпечити вам імунітет, силу та красу. Як внутрішню і зовнішню, так і психологічну.

Читайте також:  При вході у вагіну нащупали у себе якесь утворення?

Особливо навесні, коли організм виснажений зимовими холодами.

Тож бережіть себе та будьте здорові❤️

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я