Війна в Україні 29 січня

49

Хроніка подій 340 дня війни Росії з Україною.

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 340 день, війна в Україні 29 січня 2023 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 29 січня: хроніка подій

0:51 ЗСУ у 2023 році наростять закупівлі дронів, у тому числі вироблених в Україні.

0:48 Військові високопосадовці США тихо наполягають на тому, щоб Пентагон затвердив відправку винищувачів F-16 до України. Про це пише Politico, посилаючись на власні джерела.

0:34 Німецький виробник зброї Rheinmetall готовий значно збільшити виробництво танкових та артилерійських боєприпасів, щоб задовольнити великий попит в Україні та Заході. Про це повідомляє Reuters.

0:28 Нерішучість партнерів України у наданні їй необхідної кількості танків може серйозно вплинути на те, як розвиватиметься конфлікт цього року. Про це йдеться у матеріалі, опублікованому у тижневику Spectator.

0:15 Іспанія відправить танки Leopard 2 вже навесні. Про це заявила міністр оборони Маргарита Роблес, повідомляє RTVE.

0:06 Українці зможуть за кордоном одружитися, розлучитися, отримати свідоцтво про смерть та народження. Постанову про це ухвалив Кабмін, повідомляє Мін’юст у Фейсбуці.

0:01 Головне у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ:

  • За минулу ще добу росіяни вдарили ракетою по Костянтинівці та здійснили 15 обстрілів із РСЗВ на різних ділянках фронту.
  • Наступ супротивника триває на Бахмутському та Авдіївському напрямах, на Новопавлівському – розгортається. На інших напрямках ворог тримає оборону.
  • На білоруських полігонах тренується одна мотострілецька дивізія РФ.
  • Генштаб продовжує називати Клещеївку одним із пунктів, що обстрілюються противником (при тому, що росіяни вже кілька днів називають її своєю).
  • На рахунку авіації та ракетників, у сумі – 11 ударів по скупченням військ РФ.
Читайте також:  Мельник про Макєєва: "має підняти сідниці"

Головне за день війни в Україні

  • Міноборони Росії заявило про 14 загиблих та 24 постраждалих під час удару по лікарні в селищі Новоайдар анексованої Луганської області.
  • Глава МОК припустив, що російські та білоруські спортсмени могли б поїхати на Олімпіаду-2024 до Парижа під нейтральним прапором. В Україні розглянуть питання про бойкот Ігор у разі допуску росіян та білорусів.
  • У різних містах Росії тимчасово припинили оформляти біометричні закордонні паспорти терміном на 10 років.
  • Країни Заходу пообіцяли Україні 321 танк, повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко.
  • Переговори про можливу передачу Україні літаків та далекобійних ракет уже йдуть — і в прискореному режимі, заявив радник глави офісу президента України Михайло Подоляк.
  • Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порівняв Україну з Афганістаном та назвав її «нічиєю землею». Посла Угорщини викликали до українського МЗС.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я