Лідер ЄНП Вебер закликає до зміни курсу у міграційній політиці ЄС

21

Лідер Європейської народної партії (ЄНП) Манфред Вебер закликав внести фундаментальні корективи до політики щодо біженців. Країни ЄС «сплячими кроками йдуть до нової, великої міграційної кризи», – заявив заступник лідера ХСС в інтерв’ю газеті Funke Mediengruppe.

“Муніципалітети стогнуть, можливості прийому мігрантів через середземноморські маршрути вичерпані”. Напередодні спеціального саміту ЄС з міграції, який пройде 9 та 10 лютого, Вебер запропонував встановити огорожі на зовнішніх кордонах, надати притулок за межами ЄС та переглянути європейську систему порятунку на морі.

«Парки повинні бути можливими»

«Пари – це завжди крайній захід, але вони потрібні там, де банди контрабандистів успішно намагаються обійти європейське законодавство», – сказав Вебер. «Якщо технічно неможливо запобігти нелегальній міграції будь-яким іншим способом, то огорожі мають бути можливими». Як приклад він навів східний кордон ЄС, Середземноморський регіон та кордон Болгарії та Греції з Туреччиною.

Вебер також закликав до «суттєвих змін у процедурах надання притулку». Вони не обов’язково мають проводитися до ЄС. “На зовнішніх кордонах ЄС необхідно хоча б швидко перевіряти, хто має шанси отримати притулок”, – запропонував він. Якщо мігранти в’їжджають із безпечних третіх країн, таких як Туреччина, перші кроки процедури можуть відбуватися і на іноземній території. Вебер запропонував відкрити представництва ЄС, наприклад у Тунісі чи Єгипті, де люди з Африки могли б просити притулку в Європі.

Вебер також закликає до змін у сфері порятунку на морі. Хоча він високо цінує відданість громадянського суспільства, він каже, що порятунок на морі у Середземному морі є суверенним завданням держави. «Тому ми маємо розглянути питання щодо відновлення місії ЄС у Середземномор’ї», – зажадав Вебер і наголосив: «Ми хочемо рятувати життя, але ми не маємо приватизувати це».

Читайте також:  Міністр оборони Росії оголосив про розширення армії

“Відібрати боєприпаси у правих агітаторів”.

Тепер усі глави урядів повинні виконати свої зобов’язання, включаючи Німеччину та Австрію як важливі країни, що приймають, зажадав Вебер на наступному саміті ЄС. «Це було б також важливо напередодні європейських виборів у 2024 році, щоб позбавити агітаторів правого спрямування їхніх боєприпасів».

Лідер ХДС Фрідріх Мерц закликав Німеччину ретельніше керувати міграцією. «Коли йдеться про імміграцію, ми повинні проводити чітку різницю: Хто нам потрібен? І кому ми потрібні?» – сказав Мерц в інтерв’ю газеті Bild am Sonntag. За його словами діє право на притулок. «Кожен, хто не має права на притулок, також має знову залишити країну. Наш лейтмотив: людяність та порядок. Це дві сторони однієї медалі». З іншого боку, Німеччині необхідно більше імміграції на ринок праці, наголосив лідер ХДС. «Це має бути добре організовано і, звичайно, поєднуватися зі щирою
культурою гостинності».

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я