Дональд Трамп розпочинає передвиборчу кампанію на 2024 рік

47

Колишній президент США Дональд Трамп розпочав свою передвиборчу кампанію на президентські вибори 2024 року, виступивши у двох штатах США. У Нью-Гемпширі та Південній Кароліні він представив свою передвиборчу команду для цих штатів.

Він був злий і відданий своїй справі як ніколи, сказав Трамп, намагаючись розвіяти сумніви в тому, наскільки серйозно він ставиться до своєї кандидатури. Трамп також повторив свою брехню щодо фальсифікації виборів і знову заявив про перемогу на президентських виборах 2020 року. Під його керівництвом російська агресивна війна в Україні ніколи не відбулася б, стверджував Трамп у Нью-Гемпширі. У Південній Кароліні Трамп отримав підтримку, зокрема від сенатора-республіканця від цього штату Ліндсі Грема.

Поки що немає кандидата-опонента

І Нью-Гемпшир, і Південна Кароліна входять до штатів, в яких праймеріз республіканців починаються достроково. Внутрішньопартійні голосування вирішать, хто вступить у гонку за президентство для партії на наступних виборах 2024 року. Дональд Трамп уже оголосив про висування своєї кандидатури у листопаді після проміжних виборів у США.

Досі жоден кандидат від республіканців не вийшов із лісу. Проте деякі з них, як то кажуть, мають амбіції. Серед них губернатор Флориди Рон ДеСантіс, колишній помічник Трампа з виборів Майк Пенс і колишній держсекретар при Трампі Майк Помпео.

Якби він вступив у боротьбу за номінацію, ДеСантіс міг би стати найзапеклішим конкурентом Трампа, згідно з опитуваннями. ДеСантіса було переобрано губернатором Флориди на проміжних виборах у листопаді, набравши майже 60 відсотків голосів. Сам Трамп не став балотуватися у листопаді. Однак погані результати багатьох кандидатів, яких він підтримував, послабили його у партії. Відколи Трамп оголосив про висування своєї кандидатури, навколо нього було відносно тихо.

Читайте також:  ООН попереджає про кризу освіти у Східній та Південній Африці

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я