NRW не бачить проблеми експропріації під час демонтажу

43

RWE Power також володіє більш ніж 96 відсотками землі, а по решті дільниць ведуться переговори про купівлю, обмін або оренду.

 

NRW не бачить проблеми експропріації під час демонтажу

В даний час земля Північний Рейн-Вестфалія (NRW) не бачить перешкод для подальшого видобутку корисних копалин, оскільки володіє кар’єром з видобутку бурого вугілля Гарцвайлер. Усі ділянки, призначені для видобутку корисних копалин до кінця 2023 року, належать компанії RWE або передані їй у користування, повідомило у понеділок міністерство економіки Північного Рейну-Вестфалії у відповідь на запит агентства dpa.

Антьє Гротхус, член парламенту штату від партії «зелених», минулого тижня – ще до завершення розчищення Лютцерату – зазначила, що RWE не має всіх ділянок, призначених для видобутку корисних копалин. Тому вона вимагала призупинити роботи з розчищення та провести нове планування кар’єру.

RWE Power також володіє більш ніж 96 відсотками землі на період після 2023 року до кінця 2025 року, а щодо інших ділянок ведуться переговори про купівлю, обмін або оренду, пояснили в міністерстві, посилаючись на інформацію, надану компанією. Нерідко переговори з окремими землевласниками ще не завершено напередодні відкритого видобутку. Якщо експропріація справді необхідна, пояснили у міністерстві, існують давно встановлені процедури, у яких гірське відомство має достатній досвід.

Міністерство NRW наголосило, що основний операційний план Гарцвайлера з видобутку бурого вугілля є дійсним. Для цього компанія-заявник не обов’язково має бути власником усієї землі на момент отримання дозволу.

.

Читайте також:  "Нам потрібна підтримка Німеччини в ООН"

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я