Війна в Україні 10 листопада

10

Хроніка подій 260 дня війни Росії з Україною.

 

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 260 день, війна в Україні 10 листопада 2022 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 10 листопада: хроніка подій

0:54 Заяви про звільнення з Херсона можуть бути обманом – українські військові.

0:49 Уряд Німеччини повідомив про відправку в Україну чергової партії військової техніки. У новому списку військової допомоги 30 бронемашин Dingo, 18 розвідувальних дронів, 5 великовантажних тягачів M1070 Oshkosh та ракети для систем ППО Iris-T SLM.

0:43 Великобританія надала Україні близько тисячі додаткових ракет класу “земля-повітря” для протидії російській загрозі українській інфраструктурі.

0:36 Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван на зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві зондував ґрунт щодо дипломатичного врегулювання конфлікту з Росією.

0:28 В Україні загинув британський доброволець Саймон Лінгард, повідомляє телеканал Sky.

0:19 Генсек НАТО Єнс Столтенберг попередив, що Росія все ще має потужний військовий потенціал, який не можна не брати до уваги.

0:09 Президент РФ підписав указ про нагородження колишнього «заступника губернатора Херсонської області» Кирила Стремоусова орденом Мужності посмертно.

0:01 Головне у вечірньому зведенні українського Генштабу ЗСУ:

  • Росіяни завдали 8 ракетних та 10 авіаударів, здійснили понад 4 обстріли з РСЗВ за більш ніж 15 населеними пунктами Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Сумської областей.
  • Російським підрозділам, які проходять підготовку в районі міста Барановичі Брестської області, видано каски зразка Другої світової війни та засоби захисту періоду 1960–70 років. Крім того, значна частина автоматів АК-74 у неробочому стані через погані умови зберігання.
  • З Сєвєродонецька Луганської області росіяни вивозять майно та автомобілі.
  • Авіація ЗСУ протягом поточної доби завдала по ворогові 4 удари. ППО збила 5 БпЛА «Шахед» та 2 «Орлана».
Читайте також:  Міністр оборони анонсував зміни у роботі військкоматів: "Їх не потрібно боятися"

Головне за день війни в Україні

  • Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу наказав вивести війська із Херсона. Російські підрозділи підуть на лівий берег Дніпра. Представники влади України висловили сумнів у тому, що російські війська залишать зайняті ними території на правому березі Дніпра.
  • Заступник голови адміністрації анексованої частини Херсонської області Кирило Стремоусов загинув у ДТП, пишуть ЗМІ.
  • Блогера Некоглая (Микола Лебедєва), який записав пародію на ролик із російським військовим, який відкидав від себе гранати, затримали у Москві. Суд вважає, що Лебедєв – громадянин Молдови – порушив правила перебування в Росії і повинен бути депортований.
  • Володимир Зеленський висунув п’ять умов для переговорів із Росією. Але не став, як раніше, згадувати, що переговори неможливі з чинним президентом РФ Володимиром Путіним.
  • Дмитро Пєсков відвідав анексований Луганськ, щоб поділитися напрацюваннями Кремля з представниками місцевих ЗМІ.
  • Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев прибув на переговори до Тегерана. Ймовірно, він домовляється про постачання до Росії іранських балістичних ракет, вважає американський інститут вивчення війни.
  • Колишнього сільського вчителя Іллю Фарбера засудили до трьох років і двох місяців колонії суворого режиму та штрафу у розмірі 2,66 мільйона рублів за підпал будівель військкомату та призовного пункту у удмуртському селищі Гра.

Читайте також:

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я