Україну піддали критиці за відмову від заклику до миру

22

Заклик було опубліковано в газеті Berliner Zeitung у суботу.

 

Україну піддали критиці за відмову від заклику до миру

Голова Ради Євангелічної церкви Німеччини (EKD) Аннет Куршус розкритикувала різку відмову України від заклику до миру з боку відомих німецьких соціал-демократів і профспілкових діячів. «Мене дратує ця надумана альтернатива між постачанням зброї та переговорами», – сказала Куршус в інтерв’ю газеті «Kölner Stadt-Anzeiger» (четвер), коли її запитали, чи рада вона, що не підтримала заклик до миру, оскільки інакше заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник назвав би її «старою».

Куршус сказала, що, з її точки зору, постачання зброї Україні наразі необхідні. «Однак ми в жодному разі не повинні послаблювати наші зусилля щодо проведення переговорів. Переговори лише на рівні очей не відбуваються власними силами, їх треба вести. (…) Я відмовляюся відкидати заклик до переговорів як цинічний та наївний».

Мельник, колишній посол України в Берліні, написав у Твіттері: «Ідіть до біса зі своєю старечою ідеєю досягти «швидкого припинення вогню» та «укласти мир лише з Росією»». Його наступник на посаді посла Олексій Макєєв заявив Deutsche Presse-Agentur: «Цей заклик до миру – не першоквітневий жарт. Це чистий цинізм до численних жертв російської агресії».

Заклик було опубліковано у суботу

Заклик «До світу! Припинення вогню та загальна безпека зараз!» був опублікований в газеті Berliner Zeitung в суботу. Його ініціаторами виступили історик Петер Брандт, син колишнього канцлера Віллі Брандта (СДПН), колишній голова ДДБ Райнер Хоффманн та колишній депутат Бундестагу Міхаель Мюллер (СДПН). Лист підписали багато колишніх чиновників СДПН, Конфедерації німецьких профспілок (DGB), діячі мистецтва та науки.

У ньому міститься заклик до канцлера Олафа Шольца (СДПН) разом із Францією переконати країни Бразилію, Китай, Індію та Індонезію виступити посередниками для якнайшвидшого досягнення припинення вогню в Україні. «Це було б необхідним кроком, щоб зупинити вбивства та вивчити можливості для миру. Тільки тоді можна буде прокласти шлях до спільного порядку безпеки у Європі».

Читайте також:  Зустріч глав МЗС країн ЄС

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я