Українські солдати завершують навчання на танках Leopard 2

64

Наприкінці кількох тижнів навчання на основному бойовому танку Leopard 2 українці відпрацьовують бойові дії. Незабаром вони вирушать додому і, можливо, на передову.

 

Українські солдати завершують навчання на танках Leopard 2

Після кількох тижнів інтенсивної підготовки в Німеччині українські солдати готові до дій із основним бойовим танком Leopard 2. Наприкінці навчання екіпажі відпрацьовували навички атаки та відступу від супротивника в умовах бойової стрілянини на військовому полігоні Берген у Нижній Саксонії.

Мета навчання – «дати можливість цим силам вести повністю самостійний бій за допомогою цього дуже сучасного, фактично найсучаснішого бойового танка, який ми можемо запропонувати», – сказав бригадний генерал Бйорн Шульц, командир Школи танкових військ Бундесверу, на військовому полігоні у Нижній Саксонії.

У групах по чотири танки – по одному взводу у кожній – солдати відпрацьовували ведення вогню по супротивнику. Над військовим полігоном лунали глибокі вибухи, коли танки стріляли трасуючими боєприпасами за цілями, розташованими на відстані до двох кілометрів. Радіопереговори між екіпажами танків транслювалися гучномовцями для спостерігачів. “Браво-2″ задіяв танки”, – повідомлялося в повідомленнях. «Браво-3» вступив у бій із піхотою супротивника». Зрештою: під час навчань було знищено від 82 до 85 відсотків представництв цілей. Німецькі інструктори оцінюють це як дуже добрий результат.

Експерти: Leopard 2 явно перевершує російські танкові війська

Німеччина поставить Україні 18 сучасних основних бойових танків Leopard 2A6, Португалії – ще 3 системи озброєння. Це частина військової допомоги, яка покликана допомогти Україні захиститися від Росії. Експерти твердо впевнені, що Leopard 2 має явну перевагу у бою проти російських танкових військ. Українські солдати мають повернутись додому з танками до кінця березня.

25 січня уряд Німеччини поставив завдання «швидко зібрати для України два танкові батальйони з танками Leopard 2». Зазвичай, в Україні вони оснащені 31 танком кожен. Основними країнами, які беруть участь у цій ініціативі, є Польща, а також Норвегія, Канада та Іспанія. Польща поставила перші чотири основні бойові танки західного виробництва Leopard 2A4 старішого типу на Україну в лютому.

Читайте також:  Поліція розслідує підроблені плакати партії "зелених"

«Неймовірно мотивовані та дуже здібні»

«Українські солдати виявилися не лише неймовірно мотивованими, а й дуже здатними до вивчення як техніки, так і принципів роботи», – сказав бригадний генерал Шульц. За його словами, після підготовки обладнання, вправ на тренажері, бойової підготовки в польових умовах і так званих шкільних стрільб поточні бойові стрільби стали «середньою школою».

Він сказав, що було зроблено все можливе для кращої підготовки. “Було б непогано і більше, але, звичайно, рамкові умови війни цього не дозволяють”, – сказав Шульц. Німецькі інструктори не могли не знати, з чим незабаром зіткнуться курсанти-танкісти, «іншими словами, війна, яка навряд чи може бути жорстокішою», – сказав генерал. І: «Те, що там, звичайно, будуть убиті та поранені, це теж зачіпає нас».

Розмови з українцями на місцях проходили під особливими запобіжними заходами, і вони також не повинні були бути ідентифіковані. Людина, яка зараз навчається на навідника основного бойового танка «Леопард-2», висловила оптимізм. «Цей основний бойовий танк – одна з найточніших систем озброєння. Його вогнева міць та інші переваги дозволять нам не боятися несподіваних зіткнень із супротивником. Тоді ми зможемо швидко ухилитися та придушити його вогневою міццю», – сказав він. Він сказав, що від свого знайомого в українській розвідці знає, що росіяни дуже нервують із приводу сучасних бойових танків. Він сказав: «І вони, мабуть, теж нервують. Я говорю це на основі свого досвіду, отриманого тут, на тренуваннях».

ЄС навчатиме 30 000 українців протягом двох років

Для навчання на території Німеччини у Штраусберзі під Берліном було створено навчальне командування («Спеціальне навчальне командування»), яке очолює генерал-лейтенант Андреас Марлоу. Його відомство координує військову допомогу ЄС. За його словами, минулого року було підготовлено 1100 солдатів, а цього року планується підготувати ще 9000. Загалом ЄС хоче навчити 30 тисяч українців військовій справі протягом двох років.

Читайте також:  Зміцнення російської оборони на півдні помітив Лондон

«Українці зіткнулися з найнебезпечнішою фазою війни, – сказав французький віце-адмірал Ерве Блежан, генеральний директор Навчальної місії ЄС, який приїхав до Бергену. Вони перебувають на оборонних позиціях проти більш як 300 000 російських бійців. Навіть якщо це не найпідготовленіші чи найкраще оснащені бійці, Блежан сказав, що українці зіткнулися з «цунамі солдатів». Захисники утримували фронт. Блежан: «Якщо вони зможуть використати найкращі танки, такі як «Леопард», вони зможуть прорватися та перейти у контратаку».

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я