Українці знімали пропагандистські сюжети для росЗМІ

19

Псевдоблогерів затримала Служба безпеки України за звинуваченням у державній зраді.

Українці знімали пропагандистські сюжети

Представники Служби безпеки України повідомили про те, що у Миколаєві затримано місцевих жителів, звинувачених у державній зраді. Згідно з отриманими доказами, українці знімали пропагандистські сюжети для російських телеканалів. Свою роботу вони маскували блогерською діяльністю.

Українці знімали пропагандистські сюжети у Миколаєві

Співробітники СБУ вважають, що двох жителів Миколаєва було завербовано ще до початку бойових дій. Для приховування своєї діяльності, спрямованої на зйомку відеосюжетів, вони себе позиціонували як блогери. Тобто нібито вони знімали відео, щоб надати місцевим жителям об’єктивну інформацію про те, що відбувається у місті та області.

Але працівникам СБУ вдалося виявити та задокументувати факти зв’язку псевдоблогерів з російськими агентами. Ними, за словами представника Служби безпеки України, були співробітники РІА «Новости» — російського пропагандистського ЗМІ.

Основним завданням завербованих українців були зйомки пропагандистських сюжетних сюжетів. За сценарієм вони мали закликати до ліквідації представників української влади та захоплення Росією південних регіонів України.

Як додаткове завдання завербовані Росією агенти мали збирати та надавати відомості про розміщення українських військових підрозділів. За надані відомості мешканці Миколаєва отримували винагороду.

Ці дії кваліфікуються українським законодавством як державна зрада. За них передбачено відповідальність за статтею 111 КК України.

Поки одні українці знімали пропагандистські сюжети, інші робили диверсії у Мелітополі.

У свою чергу, українське підпілля успішно діє на територіях, тимчасово зайнятих російською армією. Так, у Мелітополі сьогодні вранці стався вибух, від якого постраждали щонайменше 5 людей.

Цю інформацію надали представники окупаційної влади Запорізької області. Згідно з неперевіреними даними, причиною вибуху став саморобний вибуховий пристрій у транспортному засобі.

Метою вибуху, мабуть, було відділення Федеральної служби безпеки та офіс Євгена Балицького, який призначений російською владою керівником місцевої адміністрації. До речі, у цьому ж офісному приміщенні знаходиться телекомпанія ЗаТВ, яка веде трансляції на захоплених територіях півдня України.

Читайте також:  G7 посилює економічні санкції проти Росії

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я