У Новій Зеландії оголосили режим НП через зливи

63

На півночі Нової Зеландії очікується ще більше безперервних дощів. Влада оголосила надзвичайний стан.

У Новій Зеландії оголосили режим НП через зливи

Після руйнівних повеней у найбільшому місті Нової Зеландії Окленд тихоокеанській державі знову загрожують сильні дощі. У регіоні Нортленд, який простягається від Окленда до північного краю країни, оголошено надзвичайний стан на найближчі сім днів, повідомила у вівторок газета New Zealand Herald з посиланням на владу.

За інформацією, причиною є «атмосферна річка», що рухається через Північний острів. Ці смуги насиченого вологою повітря зазвичай приносять кілька днів злив.

У вівторок у Нортленді вже пройшов сильний дощ. Дороги були зачинені, а в деяких місцях відключилася електрика. Супермаркети оголосили про своє раннє закриття, щоб підготуватися до шторм. “Це серйозна ситуація”, – сказала метеоролог Джорджина Гріффітс в інтерв’ю Радіо Нової Зеландії. Головна небезпека, за її словами, полягає в тому, що земля вже насичена вологою. Тому сильні дощі швидко призведуть до повеней та зливових паводків. Гріффітс наголосив, що це був найвологіший січень з моменту початку записів.

З п’ятниці в Окленді загинули щонайменше чотири особи. Очевидці повідомили про найсильнішу повінь, яку вони колись переживали. Аеропорт мегаполісу з населенням 1,6 млн осіб також був частково затоплений у вихідні.

В результаті було скасовано численні рейси. На початку вихідних сотні мандрівників застрягли в аеропорту. Інші застрягли за кордоном: за повідомленнями ЗМІ, пасажири у Сінгапурі, наприклад, відчайдушно намагалися потрапити на літак до Окленду. Дехто попередив, що на це може піти до початку березня. У зв’язку зі скасуванням рейсів стикування в Новій Зеландії сильно перевантажені.

Читайте також:  Жорстокий напад на бар у Мексиці

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я