Суд за звинуваченням у зґвалтуванні пройде без Трампа

16

Звинувачення на адресу Дональда Трампа не мають терміну давності і зараз вони опиняються в суді. Жінка звинувачує колишнього президента США у тому, що він зґвалтував її кілька десятиліть тому.

 

Суд за звинуваченням у зґвалтуванні пройде без Трампа

Суд за звинуваченням у зґвалтуванні пройде без Трампа: Цивільний процес за черговим звинуваченням екс-президента розпочався за його відсутності. Як і очікувалося, республіканець не приїхав до Нью-Йорка на початок судового процесу вчора. Після того як першого дня було відібрано дванадцять присяжних, почалися вступні заяви у справі, згідно з повідомленнями ЗМІ.

Американська письменниця Джин Керролл звинувачує Трампа в тому, що він зґвалтував її в одному з нью-йоркських універмагів у середині 1990-х років. Підприємець у сфері нерухомості, який на той час ще не був політиком, заперечує ці звинувачення. У кримінальному плані звинувачення не мають терміну давності, у Керрол є можливість звернутися до суду.

Керрол хоче отримати компенсацію

Передбачається, що судовий розгляд може тривати тиждень. Адвокат Трампа Джозеф Такопіна заявив, що хоча колишній президент хотів би приїхати до Нью-Йорка, він хоче позбавити місто величезних логістичних витрат, пов’язаних з поїздкою в мегаполіс на східному узбережжі та в центральний район Манхеттена.

Керрол, якій зараз 79 років, вимагає від Трампа компенсації. Звинувачення у зґвалтуванні було оприлюднено нею у уривку з книги у 2019 році. У відповідь Трамп заявив, зокрема, що Керрол не в його смаку. Він також звинуватив її в тому, що вона лише хотіла збільшити продаж своєї книги. Потім письменниця подала на Трампа до суду – спочатку за наклеп, оскільки він представив її брехнею. Новий закон Нью-Йорка нещодавно дозволив додати звинувачення у нападі.

Читайте також:  Журналіст запитав Моді і зазнав цькування в мережі

Трамп знову говорить про «полювання на відьом»

Настрої США щодо судового переслідування Трампа розжарені. Щодо 76-річного президента ведеться розслідування щодо цілої низки можливих злочинів. Сам Трамп представляє дії правоохоронних органів проти нього як політично вмотивоване «полювання на відьом». Він хоче, щоб республіканці висунули його своїм кандидатом на президентських виборах 2024 року.

На початку квітня Трамп став першим колишнім президентом США, якому було пред’явлено кримінальні звинувачення. Окружний прокурор Манхеттена Елвін Брегг звинувачує його в тому, що він намагався збільшити свої шанси на президентських виборах 2016 року, заплативши двом жінкам гроші та порушивши цим закони про вибори.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я