Річарда Барнетта засуджено за штурм Капітолію

20

Відставного пожежника було засуджено до 4,5 років ув’язнення у Вашингтоні.

 

Річарда Барнетта засуджено за штурм Капітолію

Під час штурму Капітолію США в січні 2021 року Річард Барнетт однією ногою позував на столі високопоставленого політика Ненсі Пелосі, тепер йому доведеться сісти у в’язницю: відставного пожежника було засуджено до 4,5 років ув’язнення у Вашингтоні за участь у нападі на депутатське на той момент президента Дональда Трампа.

62-річного Річарда Барнетта було звинувачено, серед іншого, у порушенні громадського порядку та проникненні в офіційну будівлю з небезпечною або смертоносною зброєю, як оголосила прокуратура в середу (за місцевим часом). У той момент у нього був електрошокер, захований у тростині. У січні присяжні визнали його винним за 8 пунктами звинувачення.

Суддя Крістофер Купер звинуватив його у відсутності каяття та спробі нажитися на нападі, повідомили американські ЗМІ із зали суду. “Добре це чи погано, але ви стали однією з осіб 6 січня, і я думаю, що вам це сподобалося”, – сказав він.

Нога на столі Пелосі

На фотографії, зробленій у день штурму Капітолію, Барнетт сидить у офісному кріслі Пелосі та спирається лівою ногою на стіл тодішнього лідера Палати представників США. Згідно з повідомленнями, він залишив записку, в якій назвав Пелосі “сукою”. Пізніше він виставив на продаж підписані копії фотографії.

«Я був злий того дня. Я визнаю, що був злий, і перепрошую за це», – сказав Барнетт у залі суду, згідно зі звітами. Однак він звинуватив уряд у тому, що він намагається змусити його каятись у тому, чого він не робив. На той час поліція напала на мирних демонстрантів біля Капітолію. Тому він оскаржуватиме вирок.

Читайте також:  Німці завоювали золото та бронзу на "Студентському Оскарі"

Штурм Капітолію США

6 січня 2021 року прихильники Трампа взяли штурмом будівлю парламенту США у Вашингтоні. У цей час Конгрес зібрався там, щоби офіційно підтвердити перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах. Раніше Трамп схвилював своїх прихильників під час виступу, заявивши, що його позбавили перемоги внаслідок масових фальсифікацій на виборах. Внаслідок заворушень тоді загинули 5 людей. Багато хто з тих пір нападників був засуджений.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я