Опозиція NRW звинуватила Вюста у бездіяльності

11

Приводом для дебатів стало дослідження стану мостів у Рейнській області.

 

Опозиція NRW звинуватила Вюста у бездіяльності

Опозиція в парламенті землі звинуватила міністра-президента Хендріка Вюста (ХДС) у бездіяльності щодо необхідного ремонту багатьох застарілих мостів у Північному Рейні-Вестфалії. «Близько 700 мостів на державних та федеральних дорогах, за які відповідає держава, мають бути або відремонтовані, або, в деяких випадках, навіть знесені в найближчі кілька років», – сказав член парламенту від ВДП Крістоф Раше на спеціальних дебатах у четвер. “Існує загроза хаосу”.

Він додав, що В’юст вже не діяв під час свого перебування на посаді міністра транспорту Північного Рейну-Вестфалії. “Є серйозні недогляди”, – сказав Раше під час спекотних дебатів, які неодноразово переривалися шумом. Вюста не було у залі пленарних засідань через виступ у Німецькій асоціації міст.

Депутат від AfD Клаус Ессер сказав, що проблема мосту замовчувалась протягом десятиліть. За його словами, нещодавно зруйнований міст у долині Рахмед над трасою A45 був лише верхівкою айсберга. “Мости руйнуються”, – сказав Ессер, звинувативши “чорно-зелений” уряд у тому, що він “справді грає в російську рулетку з нашою інфраструктурою NRW”. Це питання стає “Ватерлоо” для уряду штату».

Уряд землі відповідає за пріоритети у необхідному ремонті мостів

Приводом для дебатів стало дослідження стану мостів у Рейнській області, проведене на замовлення 7 промислових і торгових палат. Згідно з дослідженням, приблизно з 6 500 мостів між Еммеріхом і Бонном близько тисячі конструкцій отримали 2 найгірші рейтинги навантаження.

Міністр транспорту від партії «зелених» Олівер Крішер відкинув ці звинувачення. Більшість мостів, визнаних проблемними у дослідженні, розташовані на автомагістралях і таким чином перебувають у віданні федерального уряду. Уряд землі відповідає за визначення пріоритетів у необхідному ремонті мостів, оскільки він “не може задіяти всі ресурси”. Чинний принцип «збереження до нового будівництва». Відновлення потребують 296 мостів. Цього року, згідно з попередніми заявами Крішера, держава хоче реалізувати близько 67 заходів обсягом 100 млн. євро.

Читайте також:  Турецька берегова охорона врятувала 81 мігранта, який зазнає лиха в морі

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я