Після розриву з Каньє Вестом інвестори подали позов проти Adidas

28

Компанія знала про поведінку репера, але не вжила запобіжних заходів.

 

Після розриву з Каньє Вестом інвестори подали позов проти Adidas

Після різкого падіння прибутку внаслідок припинення співпраці зі скандальним американським репером Каньє Вестом інвестори в США подали позов до виробника спортивних товарів Adidas. Звинувачення полягає в тому, що компанія знала про проблемну поведінку репера протягом багатьох років, але припинила співпрацю лише у жовтні минулого року – і не вжила достатніх запобіжних заходів, щоб обмежити фінансові втрати. Деякі ЗМІ повідомили.

“Ми рішуче відкидаємо ці необґрунтовані претензії і вживемо всіх необхідних заходів для рішучого захисту від них”, – заявили в Adidas у вівторок, відповідаючи на відповідне питання.

Позов задуманий як колективний

Позов було подано у п’ятницю до окружного суду в американському штаті Орегон. Він спрямований проти компанії з Херцогенаураха, а також проти її колишнього генерального директора Каспера Рорштеда та фінансового директора Харма Олмайєра. Він задуманий як потенційний колективний позов, до якого можуть приєднатися інші інвестори. Як головного позивача вказано інвестиційний фонд з американського штату Вірджинія.

Adidas припинив співпрацю з Каньє Вестом у жовтні 2022 року після того, як репер неодноразово виступав із антисемітськими коментарями. Продукція Yeezy, отримана в результаті співпраці, раніше була прибутковим джерелом доходу для компанії. Лише через втрату цієї продукції керівництво компанії очікує, що поточного року оборот компанії знизиться на 1,2 мільярда євро.

Питання про те, як вчинити з уже виробленою продукцією, залишалося відкритим. Варіанти були різні: від різних варіантів продажу, у яких виручені кошти можна було б пожертвувати, до знищення товару.

Читайте також:  Голі купальниці святкували зимове сонцестояння

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я