Париж поставить Україні систему ППО

23
Франція заявила про перспективу нової військової підтримки України для захисту від агресивної війни Росії. Нові поставки будуть підготовлені для задоволення найтерміновіших і найнагальніших потреб у зміцненні оборони України.

Про це Франція та Україна повідомили у спільній заяві, поширеній у Єлисейському палаці у понеділок увечері. Раніше глава французької держави Еммануель Макрон та президент України Володимир Зеленський провели близько трьох годин за робочою вечерею у Парижі.

Зокрема, Єлисейський палац повідомив, що Франція продовжить свої зусилля в галузі протиповітряної оборони та надасть Україні новіші системи. Щодо винищувачів Париж сказав, що ця тема повторюється, але питання, ймовірно, є дещо передчасним. Перш ніж постачати літаки, необхідно мати правильно навчених пілотів. Навчання займає якийсь час, а українські пілоти не проходили навчання на французьких моделях.

За словами представників Єлисейського палацу, зустріч двох президентів характеризувалася «справжньою довірою». Макрон зіграв особливу роль Селенкого. Франція кілька разів брала він провідну роль початку війни.

Читайте також:  Сунак у Білому домі: піар-акція на тлі Brexit

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я