Останній український військовий корабель знищено

140

З моменту анексії Криму у 2014 році українські військово-морські сили втратили більшість кораблів. Наразі, за даними Росії, мішенню став десантний корабель «Юрій Олефіренко».

Росія: останній український військовий корабель знищено

Російські військові заявляють, що затопили останній військовий корабель України. “29 травня високоточна зброя російських Повітряно-космічних і ракетних сил знищила останній військовий корабель ВМС України “Юрій Олефіренко” біля причалу в Одесі”, – заявив у середу офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков.

Україна поки що не підтвердила втрату десантного корабля. Незалежно перевірити цю інформацію неможливо.

«Юрій Олефіренко» – десантний корабель радянської споруди. Він був введений в експлуатацію у 1971 році. Український флот явно поступається російському. Після російської анексії чорноморського півострова Крим у 2014 році він втратив більшу частину своїх кораблів. Після початку російської агресивної війни втрати були ще більшими. Наприклад, екіпаж флагманського корабля «Гетьман Сагайдачний» затопив сам фрегат, щоб не потрапив до рук російських військових.

Російський флот контролює більшу частину чорноморської території України, а також може блокувати порти Одеси та Миколаєва. З моря військові кораблі Чорноморського флоту Росії регулярно обстрілюють материкову частину України крилатими ракетами та реактивними снарядами.

Читайте також:  Україна розраховує на гуманітарну допомогу напередодні зими

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я