Німеччина направить в Україну півбатальйону танків

18

Німеччина в середу заявила, що має «полбатальйону» танків Leopard 2 для відправки в Україну, оскільки союзники по НАТО, схоже, важко збирають важкі машини, обіцяні Києву.

 

Німеччина направить в Україну півбатальйону танків Наприкінці минулого місяця Берлін заявив, що має намір відправити близько 30 бойових танків для допомоги українським військам у боротьбі з російським вторгненням після тиску з боку Києва та його прихильників із проханням схвалити постачання.

Німеччина направить в Україну півбатальйону танків

Але міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив після зустрічі прихильників України у Брюсселі, що на даний момент Україна отримала лише 14 нових танків Leopard типу A6 та три танки з Португалії.

«Давайте відверто: ми не дійшли до батальйону»– сказав Пісторіус. “Це буде півбатальйону”.

Він додав: «Щодо німецьких «Leopards», я хочу ще раз сказати, що наші будуть поставлені в останній тиждень березня Це точно”.

Німеччина, Польща та Україна провели переговори з іншими членами НАТО у кулуарах зустрічі у Брюсселі у вівторок, щоб спробувати отримати більше танків для Києва.

Пісторіус сказав, що наприкінці цього тижня відбудуться додаткові переговори з потенційними постачальниками.

Він сказав, що Берлін проти того, щоб Нідерланди відправили 14 танків Leopard 2, оскільки це послабить оперативну готовність спільної німецько-голландської бригади, де вони використовуються. Україна благала своїх західних прихильників надіслати сучасні бойові танки, щоб допомогти їй відбити відновлений російський наступ та дозволити їй самій перейти у наступ.

Польща також зобов’язалася направити до Києва батальйон танків Leopard 2 і нині навчає українські війська їх використанню.

Канада вже відправила кілька танків Leopard, а Норвегія зобов’язалася відправити вісім.

.

Читайте також:  Війна в Україні 1 листопада

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я