“Caritas” надав допомогу жертвам руйнування Каховської ГЕС

53

Українські партнери «Caritas» повідомили про велику потребу в засобах гігієни, засобах для чищення, антисептиках, продуктах харчування та питній воді.

 

«Caritas» надав допомогу жертвам руйнування Каховської ГЕС

Caritas надав допомогу у розмірі 10 000 євро постраждалим від руйнування греблі ГЕС Нової Каховки в Україні і просить про подальші пожертвування. Українські партнери «Caritas» повідомили про велику потребу в засобах гігієни, засобах для чищення, антисептиках, продуктах харчування та питній воді, повідомили в п’ятницю в Шверині в католицькій організації допомоги. Їм також потрібні насоси, гумові чоботи, рукавички та лопати для збирання бруду.

Caritas на півночі країни займається гуманітарною роботою в Україні вже 24 роки і має мережу партнерів на місцях. З лютого 2022 року до країни, що роздирається війною, було відправлено десять вантажівок із приблизно 140 тоннами гуманітарних вантажів.

У вівторок увечері було зруйновано Каховську греблю на річці Дніпро в окупованому Росією місті Нова Каховка. З того часу величезна кількість води виливається із водосховища на півдні України. Затоплено багато місць, у тому числі обласна столиця Херсон. Водночас рівень води у самому водосховищі різко впав. За словами влади, питне водопостачання у сусідніх регіонах перебуває під загрозою.

Читайте також:  Війна в Україні 10 листопада

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я