Москва розраховує на фінансову допомогу з-за кордону

25

За даними британської розвідки, Москва планує заручитися фінансовою підтримкою дружніх країн. Це може призвести до подальшого фінансування війни в Україні.

За даними британської розвідки, Росія веде підготовку до фінансової допомоги від союзних держав. Російське керівництво, ймовірно, розглядає випуск державних облігацій в іноземній валюті як запобіжний захід для дірок у власному бюджеті, йдеться в короткому повідомленні Міністерства оборони Великобританії.

У цій інтерпретації британці посилаються на заяву прем’єр-міністра Росії Михайла Мішустіна, який говорив про плани випуску облігацій у юанях, серед інших валют. Це майже, напевно, вказує на те, що Москва розраховує на гроші від держав, які вона вважає благонамірними, кажуть спецслужби.

За такого сценарію іноземні інвестори могли б у майбутньому заповнити дефіцит російського бюджету і, таким чином, побічно допомогти фінансувати агресивну війну в Україні. Однак поки що не зрозуміло, чи зможе Москва успішно здійснити випуск державних облігацій в іноземній валюті, сказав Лондон.

З моменту початку агресивної війни Росії проти України Міністерство оборони Великобританії щодня публікувало оновлену інформацію про перебіг війни. Посилаючись на розвідувальну інформацію, британський уряд хоче як протистояти російському наративу, так і утримати союзників у вузді. Москва звинувачує Лондон у дезінформаційній кампанії.

Читайте також:  Російські війська продовжують обстрілювати міста та села України

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я