Демократія не захищає себе сама

26

Федерального міністра сільського господарства Джема Оздеміра тимчасово призначено лейтенантом запасу на чотириденні військові навчання з Бундесвером. На Фельд’єгері в Ганновері політик у формі «зелених» підкреслив, що напад Росії на Україну показав, що авторитарні режими мають проблеми з ліберальною демократією. “Демократія не захищає себе сама” – заявив він.

«Вона не захищає себе сама. Для цього йому потрібний бундесвер, але йому також потрібні всі ми, цивільні особи, які знають, що ми маємо у бундесвері», – сказав Оздемір.

За даними бундесверу, Оздемір є першим федеральним міністром, який пройшов військову підготовку на базі збройних сил за останні 20 років. Його візит, який розпочався ще в понеділок, включав бесіди з військовослужбовцями, які мають досвід оперативної роботи, і, серед іншого, брифінг про слідчу роботу військової поліції. Як пасажир він також взяв участь у вправі зі швидкісного водіння, проведеного охоронцями. На другу половину дня в середу в Бергені було заплановано тренування зі стрільби з пістолета та гвинтівки.

Для Оздеміра носіння форми бундесверу не в новинку – хоча він і не служив, але вже проходив військові навчання у 2019 році як член Бундестагу. Як член парламенту, який також приймає рішення про розміщення військ за кордоном, він хотів познайомитися із повсякденним життям солдатів та висловити їм свою повагу та подяку, сказав він. Його супроводжували член парламенту від партії «зелених» Ніклас Вагенер та його офіс-менеджер.

Читайте також:  Клінгбайль просуває дипломатичні ініціативи перед самітом ЄС

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я