Міністр-президент Гессена незадоволений вирівнюванням бюджетної забезпеченості

67

Міністр-президент землі Гессен Борис Рейн закликає переглянути систему вирівнювання фіскального навантаження між землями, а також розглядає можливість подання судового позову проти неї. «Я вважаю, що необхідно терміново включити до порядку денного питання про вирівнювання бюджетів земель та обговорити питання справедливості», – заявив політик ХДС в інтерв’ю Redaktions Netzwerk Deutschland (RND). “Кілька земель платять, багато хто збирає”, – сказав Рейн. За його словами, ці стосунки не були збалансованими. “Якщо переговори проваляться, судовий розгляд все ще залишається варіантом”, – сказав Рейн.

Міністр фінансів Баварії Альберт Фюракер (ХСС) заявив у четвер, що уряд землі вже готує можливий позов до Федерального конституційного суду. За оцінками Міністерства фінансів Баварії, загальний обсяг схеми фіскального вирівнювання минулого року становив близько 18,5 млрд. євро – таким чином ця сума була перерозподілена між фінансово сильними та фінансово слабкими державами. Три південні федеральні землі – Баварія, Баден-Вюртемберг та Гессен – є найбільшими донорами в системі.

Баварія та Гессен вже подавали скаргу у 2013 році

2013 року Баварія – разом із Гессеном – вже подала позов проти державної схеми фінансового вирівнювання. Проте два штати відкликали свою скаргу у 2017 році після реорганізації фінансових відносин між федеральним урядом та штатами.

Рейн також закликав до подальших переговорів щодо витрат на біженців. «Ми домовилися з федеральним урядом про одноразову виплату наприкінці осені 2022 року. Але тепер ми бачимо, що нам потрібне пікове врегулювання всіх витрат, пов’язаних із біженцями, з Федерацією».

У листопаді федеральний уряд оголосив, що виділить 1,5 мільярда євро на 2023 рік для прийому біженців з України, яка зазнала нападу з боку Росії. Для мешканців інших країн було оголошено щорічну одноразову виплату у розмірі 1,25 мільярда євро. На думку Рейна, цього замало: «Ми переживаємо такий приплив, що одноразової суми буде недостатньо. Федеральний канцлер має усвідомити це».

Читайте також:  Бундестаг обговорює вибухи у "Північному потоці"

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я