Лінднер застеріг ХДС від «убогої конкуренції»

19

Суперечки щодо законопроекту про доход громадянина загострилися.

Лінднер застеріг ХДС

Політики ХДС виступили проти ухвалення закону про доход громадянина (Bürgergeld) у його поточному вигляді. Представники партії впевнені, що законопроект потрібно змінити. У відповідь на це міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер застеріг ХДС від «убогої конкуренції».

«Несуттєві зміни»

Депутати ХДС/ХСС продовжують критикувати Bürgergeld. Раніше політики заявили, що вони заблокують закон у бундесраті, якщо його зміст не буде скориговано. Проте навіть після того, як до законопроекту було внесено деякі поправки, критика з боку політиків не припинилася.

“Bürgergeld – це відхід від принципу підтримки та вимог”, – заявила депутат парламентської фракції ХДС Гітта Коннеманн. Вона пояснила, що узгоджені виправлення не змінять суті законопроекту.

«Це несуттєві зміни. Вони мають лише косметичний характер», – заявила Коннеманн. Політик зазначила, що законопроект досі не передбачає жодних стимулів, які можуть спонукати одержувача повернутися на роботу.

«Гроші мають бути виплачені, – сказала Коннеманн. — Навіть якщо люди не мають бажання щось змінити». У свою чергу, Крістіан Лінднер (СвДП) розкритикував вимоги, які висунули політики ХДС/ХСС.

Лінднер застеріг ХДС від «убогої конкуренції» у зв’язку з дискусією про Bürgergeld, що загострилася.

“Я шкодую про популістський порив ХДС/ХСС”, – сказав Лінднер. На думку міністра фінансів, депутати фракції не розуміють, що в цьому випадку йдеться про життєво важливі рішення. Він порадив політикам ХДС/ХСС не вступати у «бідну конкуренцію» у контексті обговорення законопроекту.

«Якщо люди з волі долі потрапили до категорії одержувачів, то вони не повинні втратити те, що змогли накопичити за десятиліття», — підкреслив Лінднер. Політик зазначив, що Bürgergeld є найефективнішою заміною Hartz IV.

Лінднер застеріг ХДС від «убогої конкуренції» у рамках обговорення законопроекту про Bürgergeld.  Фото: Pusteflower9024/shutterstock.com

Згідно з планами уряду ФРН, громадяни почнуть отримувати Bürgergeld замість Hartz IV, починаючи з 1 січня 2023 року. Однак політики ХДС/ХСС заявили, що вони вдадуться до блокування закону в бундесраті, якщо його зміст не зміниться.

Читайте також:  Папа Римський відкидає критику на адресу благословень для гомосексуальних пар

Така заява викликала хвилю критики з боку німецьких політиків. Так, генеральний секретар ВДП Біжан Джір-Сара заявив, що опозиційні партії зобов’язані діяти інакше.

Заступник голови парламентської фракції «Зелених» Андреас Аудретш сказав, що депутати фракції припускаються помилки, роблячи подібні заяви. Водночас, секретар парламентської фракції СДПН Катя Маст закликала політиків ХДС/ХСС до переговорів щодо цього питання.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я