у шлунку дитини виявили 8 ембріонів

21

Рідкісний медичний феномен зафіксований і прооперований в Індії.

Fetus in fetu: у шлунку дитину виявили 8 ембріонів

В Індії лікарі виявили вісім плодів у шлунку дитини. Маленька дівчинка, мабуть, страждала на дуже рідкісне захворювання Fetus in fetu. Плоди довелося витягувати з живота дитину.

Спочатку лікарі побоювалися, що у дитини пухлина у шлунку: живіт дівчинки, яка народилася 10 жовтня в Рамгарху, штат Джаркханд, Індія, була помітно опуклим. Було проведено діагностику. Зрештою, проте, аналізи показали, що у животі у дитини перебуває вісім ембріонів. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Дитина виношувала вісім плодів

“Це дуже рідкісне явище”, – каже педіатр Раджеша Кумара. Він є директором дитячої лікарні Рані у столиці Ранчі, куди було поміщено дитину. За даними статистики, у всьому світі було зареєстровано лише кілька подібних випадків.

На щастя, кілька днів тому 21-денній дитині видалили всі вісім ембріонів. Оперуючий лікар Мо Імран підкреслив в інтерв’ю APN Live, наскільки рідкісною є ця аномалія. Це називається «плід у плоді» (лат.: Fetus in fetu).

Fetus in fetu: медичний феномен

“З медичної точки зору, це наявність ще одного плода в шлунку дитини”, – каже гінеколог Анупама Шарма. Зокрема, в організмі відбувається таке. По-перше, паралельно запліднюються кілька яйцеклітин. Потім в утробі матері одночасно розвивається кілька плодів.

Однак, на відміну від сіамських близнюків, вони не зростають разом. Натомість один ембріон починає розвиватися в іншому. У виявленому випадку у шлунку почали рости цілих вісім ембріонів. Також говорять про «паразитичний плод». За словами гінеколога, конкретної причини цього явища немає.

Fetus in fetu: хірурги витягли 8 ембріонів.  Фото: WESTOCK PRODUCTIONS / Shatterstock.com

У всьому світі на сьогоднішній день відомо менше 200 випадків захворювання. Найчастіше хворі — чоловіки. Плоди виявляються зазвичай у вигляді стороннього наросту в дитинстві через симптоми і видаляються хірургічним шляхом.

Читайте також:  Дешева передплата реклами приносить Disney зростання

У світі було зареєстровано всього сім випадків захворювання людей віком від 15 років, і всі пацієнти були чоловіками. “Зазвичай у таких випадках з черевної порожнини новонародженого отримують лише один або два плоди”, – говорить хірург Імран. Відповідно, це перший випадок у світі, коли довелося оперувати цілих вісім ембріонів.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я