Лінднер поїхав до Малі подивитися, що там робить бундесвер

28

Бундестаг повинен вирішити, як довго бундесвер буде присутній у Малі. Наразі міністр фінансів Лінднер перебуває в Гао, щоб отримати уявлення про місію.

Лінднер поїхав до Малі подивитися, що там робить бундесвер

Федеральний міністр фінансів і лідер ВДП Крістіан Лінднер, перш ніж ухвалити рішення про видачу нового мандата на розгортання бундесверу в Малі, хоче переконатися у всьому особисто і на місці. «Стабільність Західної Африки має важливе значення для безпеки Європи. Однак для успіху вкрай важливо, щоб наша участь підтримувала уряд у Бамако», – сказав Лінднер, який у четвер також відвідав польовий табір ООН на околиці міста Гао.

В даний час понад 1100 чоловіків і жінок зі збройних сил Німеччини все ще дислоковані в Малі, де вони повинні зробити свій внесок у стабілізацію країни як «блакитні каски» місії ООН Minusma. У листопаді уряд Німеччини ухвалив рішення про виведення військ, але залишив їхнє перебування в країні до травня 2024 року в залежність від того, що уряд, який прийшов до влади в результаті перевороту, не перешкоджатиме німецьким «блакитним каскам» використовувати розвідувальні безпілотники.

Урядові джерела в Берліні повідомили в четвер, що влада Малі напередодні не видала три дозволи на польоти для медичних рятувальних рейсів (Medevac) і пасажирських перевезень у лютому.

Оголошено переговори щодо боргів африканських країн

Лінднер сказав, що федеральний уряд несе велику відповідальність за військовослужбовців, які перебувають у відрядженні. «Я думаю, що наш обов’язок – регулярно розмовляти із військами на місцях. Ті, хто служить далеко від дому, мають бути впевнені у підтримці уряду та всієї країни».

Під час своєї поїздки Лінднер також ознайомився із ситуацією в галузі економіки та розвитку Малі. «Фінансова стабільність країн з низьким рівнем доходу та країн, що розвиваються, перебуває під загрозою. Це впливає на гуманітарну ситуацію, соціальний світ та політичний розвиток», – сказав він. Саме тому він уже ініціював прямі переговори між міністрами фінансів країн «Великої сімки» та африканських держав, які вперше відбулися на зустрічі МВФ та Світового банку восени минулого року.

Читайте також:  Франція хоче підвищити пенсійний вік до 64 років

«У Гані продовжаться обговорення того, як ми можемо знайти вирішення ситуації з боргом, щоб запобігти гуманітарним стражданням, забезпечити міжнародну фінансову стабільність та запропонувати економічні перспективи», – сказав Лінднер. «Повідомлення про численні кризи затьмарюють той факт, що у двох країнах відбуваються позитивні економічні зміни. Молоді, динамічні підприємці прагнуть щось збудувати. Я хотів би вивчити, як Німеччина може надати подальшу підтримку у цьому напрямку, наприклад, у рамках Договору G20 з Африкою».

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я