Київ спростував заяву Москви про захоплення Соледара

18

Навколо українського міста Соледар на Донеччині тривають кровопролитні бої, повідомляють Москва та Київ. «Понад 100 росіян за один раз було відправлено до пекла в районі Соледара», – оголосило в четвер у Києві українське військове керівництво з притаманною їм пекельною риторикою. Українські сили, завдяки скоординованим зусиллям спільно з артилерією та ракетними військами, знищили понад 100 російських бойовиків та зруйнували їхню техніку, йдеться у повідомленні. Спочатку ці заяви було неможливо перевірити незалежно. Раніше Україна відкинула заяви Росії про те, що Соледар уже взято. Кремль говорив про «позитивну динаміку», але заявив, що чекає на офіційне підтвердження про захоплення Соледара. Керівник російської воєнізованої організації “Вагнер” Євген Пригожин, навпаки, стверджував, що місто захоплене. Водночас, він заявив, що район все ще «зачищається» від залишків української армії.

Зеленський заперечує: “Фронт тримається”.

«Громадянських осіб було виведено, бійців українських збройних сил, які не хотіли потрапити в полон, було знищено. Загинуло близько 500 людей», – стверджує Пригожин. Тепер залишається «зачистити» ями соляної шахти, де, як то кажуть, ховаються українські солдати, сказав він.

Приватна група «Вагнер» під керівництвом Пригожина неодноразово заявляла про вирішальні бойові перемоги поряд із російськими військовими. Російські військові блогери повідомили, що українські сили все ще контролюють частини західних районів Соледара та «відчайдушно» захищають їх. Мета полягала у тому, щоб повністю зламати опір у четвер.

Президент України Володимир Зеленський не хоче віддавати місто. «Фронт на Донеччині тримається», – сказав він у своєму відеозверненні в середу ввечері. «Бої продовжуються, і ми робимо все, щоб зміцнити українську оборону».

Читайте також:  Зеленський звільнив з посади всіх воєнкомів України

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я