Китайські акції зросли на трильйон доларів за тиждень

18

Інвестори з оптимізмом дивляться на китайський ринок.

Китайські акції зросли на трильйон доларів за тиждень.  Фото: Daniel Fung/Shatterstock.com

Китайські акції, а також цінні папери компаній, які мають зв’язок із КНР, зросли на трильйон доларів за тиждень. Інвестори повірили обіцянкам Пекіна пом’якшити коронавірусні обмеження.

Китайські акції виросли на трильйон доларів

Індекс Hang Seng зріс на 5,3% і показав найбільший тижневий приріст за 11 років. Shanghai Composite піднявся на 2,4%, показавши тижневий приріст на 5,3%, що стало найбільшим показником за два роки.

Акції онлайн-гігантів Alibaba та JD.com зросли більш ніж на 10%, а технічний індекс Hang Seng піднявся на 7,5%. Послуги Property Manager Country Garden подорожчали на 15%.

Загалом приріст вартості акцій у Гонконгу, Шеньчжені та Шанхаї за тиждень становив приблизно 1 трильйон доларів.

Ралі поширилося на сировинні ринки: ф’ючерси на залізняк виросли в п’ятницю, а акції, що стосуються Китаю, знову котируються в Лондоні та Європі. Наприклад, цінні папери гірничодобувних компаній, таких як Rio Tinto та Anglo American.

Проте якщо дивитися на річні показники, то китайські індекси все ще в мінусі. Hang Seng втратив 30% у річному обчисленні. Shanghai Composite знизився на 15%.

Нагадаємо, китайський фондовий ринок втратив понад 6 трильйонів доларів лише за тиждень після переобрання Сі Цзіньпіна на третій термін глави Комуністичної партії КНР. Трейдери буквально влаштували розпродаж цінних паперів.

Чому дорожчають акції

Як повідомляють американські ЗМІ, перевірки аудиторських документів у китайських компаніях, зареєстрованих у США, завершились достроково. Інвестори вирішили, що це добрий знак.

Читайте також:  Папі Римському зробили операцію

Крім того, повідомлення різних китайських чиновників у соціальних мережах про намір пом’якшити коронавірусні обмеження також вселяли оптимізм в інвесторів протягом тижня. І вони отримали новий імпульс у п’ятницю, коли Пекін дозволив польоти навіть тим компаніям, на борту яких у країну прибули пасажири з Covid-19. Раніше це заборонялося.

Згідно з записом засідання, що опинилося у агентства Reuters, колишній високопосадовець китайського чиновника заявив на закритій конференції, що в найближчі п’ять-шість місяців Китай «істотно змінить політику щодо Covid-19».

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я