Кірхентаг: Бедфорд-Штром закликає “слухати”

28

На думку баварського єпископа Генріха Бедфорда-Штрома, з’їзд протестантських церков у Нюрнберзі може стати сигналом для формування більш поважної культури публічних дискусій. Посилання таке: «Щоб ми не захоплювалися, щоб ми не фокусувалися на крайнощах і не сіяли ненависть у своїх інтернет-міхурах, а слухали і слухали один одного», – сказав колишній голова Ради Євангелічної церкви Німеччини (EKD) виданню Deutsche Presse-Agentur.

«Я глибоко переконаний, що це буде одним із основних послань Кірхентага: Якщо у вас дуже різні думки, ви все одно слухайте. Ви не просто хочете висловити свою думку, ви слухаєте», – продовжив Бедфорд-Штром. «Саме в такому дусі ми вступаємо у дискурс. Це закладено у нашій вірі: любити Бога і любити ближнього. Якщо хочу, щоб хтось вислухав мене, я вислухаю його».

38-й Німецький протестантський кірхентаг розпочнеться наступної середи (7 червня) у другому за величиною місті Баварії. Бедфорд-Стром проповідуватиме на службі відкриття. До 11 червня заплановано понад 2000 заходів, включаючи дискусійні панелі з актуальних політичних питань.

Читайте також:  Президент Кірхентага де Мезьєр критикує молоде покоління

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я