Чому треба завжди закривати кришку унітазу при змиві і не тільки

105

Опускати кришку унітазу чи ні? Іноді це питання породжує суперечки між подружжям, іноді може сказати господарям будинку про ваше виховання, але ще існують реальні дослідження вчених-мікробіологів, які також відповідають на вічне питання.

Відповідь це питання дають мікробіологи. Згідно з їхніми дослідженнями, щоразу при змиві води над унітазом піднімається аерозольний стовп заввишки до 2 метрів, що складається з води, повітря та частинок наших випорожнень, який називається туалетним шлейфом.

Потім частинки екскрементів та бактерії з цієї хмари розносяться на відстань до 4 метрів. В опублікованому в журналі Applied Microbiology у 1975 році дослідженні говориться, що частинки туалетного шлейфу виявлені на всіх прилеглих поверхнях та речах, у тому числі рушниках, косметичних засобах та зубних щітках. Ось чудовий ролик, який наочно демонструє цей процес.

Якщо ви знаходитесь в громадському туалеті, то хоча б відходьте подалі до дверей перш ніж спустити воду, інакше є ризик, що мільярд бактерій, які живуть у громадських туалетах, потрапить на ваш одяг, шкіру, волосся та руки.

Якщо у вашому будинку є маленькі діти або домашні тварини, закритий унітаз може запобігти потенційним аваріям. Діти можуть бути цікавими і часто цікавляться цим місцем. Відкрита кришка може бути небезпечною, особливо якщо вода в унітазі містить хімічні засоби для очищення. Закриваючи кришку, ви забезпечуєте безпеку своїх близьких та домашніх тварин.

Читайте також:  На якому маслі категорично не можна смажити?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я