Ізраїльський уряд просуває судову реформу

33

Судова реформа в Ізраїлі знову виводить тисячі людей на вулиці. Сьогодні ввечері має відбутися голосування щодо планів. Тим часом очікується візит до міністра юстиції з Німеччини.

 

Ізраїльський уряд просуває судову реформу

Уряд Ізраїлю на чолі з прем’єр-міністром Біньяміна Нетаньяху продовжує просувати реструктуризацію судової системи, незважаючи на масові протести. Тисячі людей зібралися у понеділок у Єрусалимі, щоб висловити протест проти першого із трьох читань у парламенті. Голосування щодо спірних планів очікується ввечері.

Мета судової реформи – дозволити парламенту скасовувати рішення Верховного суду простою більшістю голосів. Політики також мають отримати більший вплив при призначенні суддів. Критики вбачають у цьому загрозу демократичному поділу влади. Права релігійна держава стверджує, що нині Верховний суд має надто великий політичний вплив.

Вже рано-вранці демонстранти перекрили центральні дороги країни і намагалися перешкодити депутатам увійти до Кнесету. Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що вони «зневажають демократію».

Тим часом міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн (СвДП) мав прибути до Ізраїлю з дводенним візитом. Це перший візит німецького міністра з моменту приведення до присяги нового уряду наприкінці минулого року. Це самий ультраправий уряд, який колись був у країні.

Окрім відкриття виставки, присвяченої примиренню Міністерства юстиції з нацистським минулим, заплановані переговори з його колегою Ярівом Левіним, а також із генеральним прокурором Галі Бахарав-Міарою та головою Верховного суду Естер Шайут. У другій половині дня на порядку денному відвідали меморіал Голокосту «Яд Вашем».

.

Читайте також:  Іран відповів на санкції ЄС

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я