Як Джоан Роулінг врятувала рукопис «Гаррі Поттера» з жорстоких рук першого чоловіка

127

Фанати Гаррі Поттера знають, що чудову сагу про юного чарівника Джоан Роулінг почала писати зовсім не від хорошого життя. Спочатку історія Хлопчика, який вижив, була для Джоан просто віддушиною, способом хоч ненадовго відволіктися від сумних повсякденних буднів. Лише нещодавно письменниця знайшла сили розповісти публіці, як проходили її дні в часи написання першої книги про Поттера. Виявляється, фанати уявлення не мали, наскільки огидною людиною був перший чоловік Джоан Роулінг!

Перший чоловік Джоан Роулінг та його «внесок» у створення «Гаррі Поттера»

Життя з тираном

Історію пригод хлопчика-чарівника Джоан почала складати в Англії, доглядаючи за хворою матір’ю. Але повноцінне народження роман переніс уже у Португалії, куди Роулінг переїхала у пошуках роботи. За океаном майбутня письменниця познайомилася з журналістом Хорхе Арантесом, вийшла за нього заміж та народила дочку.

На жаль, незабаром з’ясувалося, що Арантіш був тираном найнижчого штибу. «Наш шлюб перетворився на суміш насильства та контролю. Щовечора, коли я поверталася додому з роботи, він обшукував мою сумочку. У мене навіть ключа від дверей власного будинку не було!»- Згадує Роулінг ті сумні часи.

Роман-заручник

Твір «Гаррі Поттера» перетворився на Джоан на віддушину. Стопка списаних листів росла не щодня, а щогодини! На жаль, Хорхе не був дурнем і незабаром зрозумів, наскільки важливий для Роулінг Гаррі Поттер! «Він знав, що рукопис для мене багато значить, і почав ховати його від мене. Гаррі став ще одним його заручником», – Розповідає Джоан.

Шлюб Роулінг та Арантеса тривав трохи довше року. Зрозуміло, Хорхе не збирався ні розводити дружині, ні залишити їй доньку. Розуміючи, що з Арантеса станеться шантажувати її романом, Джоан пішла на хитрість. Вона знайшла схованку, де чоловік-тиран ховав рукопис. Але забрати “Поттера” не ризикнула.

Читайте також:  Як ЗМІ в гонитві за сенсацією дістали хвору на онкологію Кейт Міддлтон

Розпад шлюбу

Натомість жінка щодня витягувала з рукопису кілька сторінок, несла їх із собою на роботу, а там переписувала заново. Так Гаррі Поттер був врятований. Ось тільки шлюб Роулінг не зміг би врятувати і сам Дамблдор! У ході чергового з’ясування стосунків Арантес підняв руку на Джоан.

Жорстокий Хорхе планував залякати непокірну дружину. Але не розраховував, що Роулінг повернеться до будинку з поліцією! Винахідливій письменниці вдалося не лише врятувати книгу, яка пізніше її прославила, а й визволити з лап батька-тирана дочку. Джоан повернулася в Англію, ну а далі ти вже знаєш, як були справи.

З’ясування стосунків із Хорхе тривало ще довго. Навіть після того, як Джоан стала знаменитою, їй доводилося приховувати інформацію про своє особисте життя, щоб уберегтися від переслідування Арантеса. На щастя, другий шлюб письменниці виявився вдалим. Ну а перший чоловік Джоан Роулінг назавжди залишиться в історії як людина, яка збиралася знищити Гаррі Поттера, але так і не змогла цього зробити!

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я