Державна служба: Загроза посилення запобіжних ударів

88

Колективні переговори для приблизно 2,5 мільйонів службовців федерального уряду та муніципалітетів у середу вийдуть на другий раунд. Йдеться про справедливу оплату праці, конкурентоспроможні умови роботи, мотивовані співробітники, заявив глава асоціації державних службовців dbb Ульріх Зільбербах. «Ми, нарешті, хочемо почути конструктивні ідеї та пропозиції щодо цього. В іншому випадку, загострення конфлікту та страйку неминучі».

Лідер “Верді” Франк Вернеке заявив газетам медіагрупи “Функе”, що готовність до участі в акціях серед робітників стала більш вираженою та сильною, ніж це було протягом тривалого часу. «Зараз на чайник чиниться реальний тиск». Деякі із запобіжних страйків, які тривають уже кілька днів, будуть продовжені у середу.

Ось вимоги

ДББ закликав муніципалітети підтримати своїх працівників у боротьбі. “Замість того, щоб боротися проти своїх працівників, муніципалітети повинні боротися разом з ними за краще фінансування”, – сказав Зільбербах. Він сказав, що йому відомі відповідні побоювання муніципальних скарбників, але «ситуація не є провиною колег або того, хто виходить з-під контролю розвитку доходів. Відповідальність за це лежить на федеральному уряді і, насамперед, на землях, які висмоктують із міст та муніципалітетів фінансові ресурси».

Досі не вдалося досягти суттєвого зближення позицій у колективній суперечці. Верді та ДББ вимагають підвищення доходів на 10,5%, або принаймні 500 євро на місяць протягом дванадцяти місяців для співробітників федеральних та місцевих органів влади. За даними Федерального міністерства внутрішніх справ, мінімальна сума призведе до збільшення більш ніж на 20 відсотків у деяких випадках у нижчих групах оплати праці. Стажери, студенти та практиканти отримуватимуть на 200 євро на місяць більше.

Роботодавці відкидають це як економічно недоцільне рішення. Переговори триватимуть у середу та четвер у Потсдамі.

Читайте також:  Війна проти України: така ситуація

Високі додаткові витрати як результат

Переговори стосуються, зокрема, вихователів дитячих садків, медсестер, водіїв автобусів, геріатричних медсестер, пожежників, прибиральників сміття та інших професій, які працюють у федеральному уряді або місцевих органах влади. Окремий колективний договір поширюється на працівників земель.

За даними Федерації об’єднань муніципальних роботодавців (VKA), витрати на необхідне підвищення заробітної плати становитимуть близько 15,4 мільярда євро для муніципальних роботодавців. За даними Міністерства внутрішніх справ, це призведе до додаткових витрат федерального уряду у розмірі близько 1,4 мільярда євро на рік.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я