імідж СвДП в уряді значно пошарпаний

14

Компанія Forsa з’ясувала, як мешканці Німеччини ставляться до діяльності світлофорної коаліції.

ВДП в уряді

Згідно з опитуванням Forsa, імідж ВДП як важливої ​​патронажної партії для малого та середнього бізнесу в уряді завдав серйозної шкоди. Дві третини громадян (67%) і навіть три чверті самозайнятих (75%) звинувачують партію міністра фінансів Крістіана Лінднера в тому, що вона недостатньо репрезентує інтереси своїх основних виборців із середнього класу.

З 21 до 24 жовтня компанія Forsa опитала 1009 осіб на тему світлофорної коаліції в уряді. Серед прихильників ВДП 47% вважають, що партія має робити більше для ремісників, малого бізнесу, фрілансерів та керівників.

ВДП та «Зелені» в уряді: суперечка через АЕС загрожує зруйнувати коаліцію

42% прихильників ВДП вважають, що коаліція СДПН, «Зелених» та ВДП розпадеться до кінця законодавчого періоду у 2025 році. Лише 13 та 15% людей, які підтримують відповідно «Зелених» та СДПН, поділяють цю думку.

43% усіх респондентів вважають, що здатність світлофорної коаліції керувати країною перебуває під загрозою через ядерну суперечку між ВДП та «Зеленими». 33% — очікують на розпад коаліції. Слово канцлера Олафа Шольца (СДПН) про те, що всі три ядерні реактори працюватимуть до середини квітня 2023 року, більше відповідає ідеям ВДП, вважають 62% опитаних.

«Зелених» звинуватили в «ідеологічній упертості»

Саме партія міністра фінансів Крістіана Лінднера наполягала на збереженні всіх трьох реакторів у робочому стані до 2024 року. «Зелені» хотіли продовжувати експлуатацію лише двох реакторів на півдні Німеччини до кінця року. 55% їхніх прихильників також вважають, що рішення канцлера Шольца вигідніше для ВДП. При цьому 59% усіх респондентів звинувачують “Зелених” в “ідеологічній впертості”.

Респонденти вважають, що суперечки ВДП та «Зелених» в уряді можуть призвести до розколу коаліції.  Фото: DesignRage/shutterstock.com

Більшість респондентів (57%) звинувачують федеральну ВДП у поразці партії на виборах у землях цього року. Серед самих прихильників ВДП такої думки дотримуються 40%. 54%, навпаки, вбачають причини у стані відповідних державних асоціацій.

Читайте також:  Лідер СвДП Лінднер хоче більш "ліберального профілю" для системи світлофорів

ВДП в уряді: ставлення респондентів до Крістіана Лінднера

Те, що федеральний міністр Крістіан Лінднер є правильним головою ВДП, вважають 79% його прихильників. З тих, хто відвернувся від ВДП, половина (51%) поділяє цю думку.

Лише 12% усіх респондентів бачать перевагу для ВДП у тому, що Лінднер, на відміну від канцлера Олафа Шольца та міністра економіки Роберта Хабека («Зелені»), окрім посади в уряді, є лідером партії. Серед прихильників ВДП цей показник становить 37%.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я