Федеральний міністр внутрішніх справ хоче заборонити напівавтоматичну зброю

25

Після заворушень напередодні Нового року та розкритих
планів перевороту групи рейхсбюргера федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер (СДПН) хоче посилити закон про зброю в Німеччині. Як повідомляє Süddeutsche Zeitung, законопроект Міністерства внутрішніх справ передбачає заборону на особливо небезпечну напівавтоматичну зброю для приватних осіб.

У майбутньому популярні серед громадян Рейху сигнальні пістолети та арбалети мають бути доступні лише за наявності ліцензії на вогнепальну зброю, пише газета з посиланням на 48-сторінковий документ.

Фезер уже висловлювався на користь посилення законів про зброю до заворушень напередодні Нового року. У ніч на Новий рік у кількох містах було скоєно напади на поліцейських та пожежників, у тому числі з використанням петард та ракет. Напади були особливо жорстокими у деяких районах Берліна.

Але вже після арешту 25 «рейхсбюргерів» 7 грудня дебати про закон про зброю набрали обертів. Більшість заарештованих звинувачують Федеральна прокуратура у приналежності до терористичної організації, яка хотіла повалити політичну систему.

Політик ВДП: Немає необхідності в нових вимогах

Представник із внутрішньої політики парламентської групи СвДП у Бундестазі Мануель Хеферлін відкидає нові вимоги до володіння зброєю. «Теракти напередодні Нового року вразили всіх нас, але все нові й нові вимоги посилити закони про зброю не допомагають. Моя порада – повернутися до обговорення фактів», – сказав Хеферлін про проект Федерального міністерства внутрішніх справ щодо посилення законів про зброю. Він додав, що Бундестаг інтенсивно розумітиметься на цих інцидентах.

Лідер парламентської фракції ВДП Крістіан Дюрр висловив аналогічну думку. “У нас не юридична проблема, а проблема правозастосування”, – сказав він в інтерв’ю газеті “Augsburger Allgemeine”. «Замість того, щоб вводити нові заборони, ми повинні забезпечити краще оснащення та підготовку збройових органів у муніципалітетах». Політик ВДП заявив, що проти громадян Рейху, ворогів конституції та всіх тих, хто нападає на державу та її інститути, мають бути вжиті всі жорсткі заходи. Чинний закон також дозволяє це.

Читайте також:  Бремен та Одеса: перший крок до партнерства

Політик ХДС: правова ситуація достатня

Олександр Тром, прес-секретар із внутрішньої політики парламентської групи ХДС/ХСС у Бундестазі, висловив аналогічну думку. «Посилення закону про зброю для придбання сигнальних пістолетів, про який оголосила пані Фезер, упускає суть проблеми», – сказав газеті політик ХДС. «Навіть за нинішньої правової ситуації для носіння травматичного пістолета поза власним будинком потрібна ліцензія на носіння вогнепальної зброї», – сказав Тром.

Навпаки, Марсель Еммеріх, голова парламентської групи «зелених» у комітеті із внутрішніх справ, підтримав посилення закону. «Ми справедливо передбачили зміни до закону про зброю у коаліційній угоді, бо про дефіцит було відомо давно. Особливо у тому, що стосується роззброєння ворогів конституції та сигнальних пістолетів, існує значна необхідність у діях», – повідомив він. Зелені закликають до цього вже багато років, і новорічна і груднева облава на громадян Рейху ще раз ясно дали це зрозуміти.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я