Поліція інформує громадян перед операцією з виселення у Лютцераті

27

Поліція Аахена та округу Хайнсберг планують у вівторок надати інформацію про заплановане виселення села Лютцерат та поліцейську операцію на буровугільному кар’єрі Гарцве на заході землі Північний Рейн-Вестфалія.

Село, яке зараз займають кліматичні активісти, на території міста Еркеленц, має бути знесене для видобутку бурого вугілля, що знаходиться під ним. Активісти хочуть запобігти цьому. Маленьке село, яке межує безпосередньо з великою сірою діркою, стало відоме завдяки цьому.

Заклик до мирного протесту

Інформаційний захід – це пропозиція поспілкуватися з жителями Еркеленця, міста з населенням 43 000 осіб, а також з ініціативами та активістами, які там діють. У ньому візьмуть участь начальник поліції Аахена Дірк Вайншпах та районний адміністратор Стефан Пуш (ХДС). Обидва закликали до мирних протестів на кар’єрі. Поліція Аахена відповідає за операцію з виселення.

За даними поліції, операція з виселення може розпочатися не раніше за середу. Спочатку необхідно провести інформаційні збори для громадян, заявив у понеділок начальник поліції Аахена.

Поліція планує широкомасштабну операцію за підтримки з усієї Німеччини, яка може тривати до чотирьох тижнів. Територія навколо відкритого кар’єру характеризується полями та сільськогосподарськими угіддями. Інфраструктура має бути створена для операції, яка триватиме кілька тижнів і в якій, можливо, буде задіяно понад тисячу офіцерів.

Встановлення курсу на видобуток вугілля

Для поліції операція має багато невідомих. Як і в лісі Хамбах, розташованому неподалік, активісти збудували будиночки на деревах і забарикадували сім будинків. За оцінками поліції, з усієї протестної сцени лише невелика частина готова до насильства. Близько 300 активістів перебувають у Лютцераті, ще 250 – у сусідньому селі, повідомила поліція. У минулому на кар’єрі, яким керує компанія RWE і який постачає буре вугілля для виробництва електроенергії, неодноразово завдавалася матеріальна шкода.

Читайте також:  «Факти мають бути на столі»

Федеральне міністерство економіки та міністерство економіки Північного Рейн-Вестфалії, очолювані «зеленими», домовилися з компанією RWE про поступову відмову від вугілля в Рейнланді, яка буде перенесена на 2030 рік. Згідно з угодою, п’ять сусідніх сіл, яким загрожував знесення, мають бути збережені. Лютцерат, однак, повинен прокласти дорогу, щоб добути вугілля, що лежить на дні. Це необхідно для енергопостачання, за словами енергетичної компанії. У зв’язку із нинішньою енергетичною кризою виробництво електроенергії з використанням бурого вугілля було знову розширено.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я