Екс-прем’єру Пакистану Імрану Хану пред’явлено звинувачення

15

Наразі він має постати перед судом приблизно у 100 справах.

 

Екс-прем’єру Пакистану Імрану Хану пред’явлено звинувачення

У Пакистані популярному лідеру опозиції та екс-прем’єру Імрану Хану в середу було висунуто звинувачення у зв’язку з державними подарунками. Хан не визнав себе винним, повідомив його адвокат журналістам на місці події.

Хан постав перед судом за звинуваченням у розкраданні державних подарунків, отриманих ним під час перебування на посаді прем’єр-міністра (з 2018 по 2022 рік). Його звинувачують у приховуванні доходів від продажу таких цінних подарунків. У разі винесення обвинувального вироку йому загрожує ув’язнення.

Звинувачення: корупція, відмивання грошей та образлива поведінка

Колишню зірку крикету Хана заарештували у столиці Ісламабаді у вівторок на тлі великого розголосу. З моменту його усунення від влади внаслідок голосування щодо вотуму недовіри у квітні 2022 року судові органи висувають проти нього нові звинувачення. Наразі він має постати перед судом приблизно у 100 справах. Серед звинувачень – корупція, відмивання грошей та образа судді.

Після арешту Хана тисячі його прихильників вийшли на вулиці по всій країні. У вівторок і середу в ході демонстрацій було вбито щонайменше 4 особи. У кількох містах країни з населенням 230 мільйонів людей було скоєно напади на військові об’єкти та будівлі, оскільки протестувальники вважають, що за арештом Хана стоять могутні військові.

Соціальні мережі заблоковані

Школи та університети залишалися закритими у середу. У той же час мобільний інтернет було відключено на невизначений час, а доступ до Twitter, Facebook та Youtube було заблоковано. Воєнізовані сили безпеки були розгорнуті в Ісламабаді, де прихильники Хана знову почали мітингувати у середу. Військові також розгорнуть у провінціях Пенджаб і Хайбер-Пахтунхва, за даними міністерства внутрішніх справ.

Читайте також:  Президент Чилі Борік знову переставляє кабінет міністрів

У Пенджабі 945 людей було заарештовано за напади на урядові будівлі або поліцейських, повідомив у середу Deutsche Presse-Agentur представник поліції Пенджабу Саїд Мубашир Хуссейн. За його словами, щонайменше 130 співробітників служби безпеки отримали поранення.

У середу суд ухвалив ув’язнити Хана під варту на 8 днів. Колега Хана щодо партії Фавад Чаудрі заявив в Ісламабаді, що його партія подала апеляцію на арешт. Спостерігачі вважають дії проти Хана політично вмотивованими. Навіть за Хана як прем’єр-міністра судова влада використовувалася для того, щоб перешкодити членам опозиції займатися політичною діяльністю.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я