Екс-прем’єр Пакистану Імран Хан отримав поранення

31

Це сталося внаслідок стрілянини на політичному марші у місті Гуджранвала.

Екс-прем'єр Пакистану Імран Хан отримав поранення.  Фото: Awais Khan / Shutterstock.com

Колишній прем’єр-міністр Пакистану Імран Хан отримав вогнепальне поранення в ногу внаслідок стрілянини на політичному марші у місті Гуджранвала. Про це повідомляє місцева поліція.

Екс-прем’єр Пакистану Імран Хан отримав поранення

Один із нападників застрелений, повідомив агентству Франс прес-помічник екс-прем’єра Рауф Хасан. “Ще одного чоловіка затримано поліцією”, – додав він. За його словами, вогонь вівся з юрби.

Ще один партиєць Асад Умар повідомив Рейтер, що стріляли з автоматичної зброї.

За даними пакистанських ЗМІ, 70-річного політика доставлено до лікарні в Лахорі, його стан не викликає побоювань у медиків.

28 жовтня – вдруге за рік – Імран Хан очолив марш протесту на Ісламабад. Учасники акції вийшли з міста Лахор (375 кілометрів від Ісламабаду), закликаючи провести нові вибори після того, як у квітні Імрана Хана усунули з посади прем’єр-міністра.

Голосування щодо усунення Хана в нижній палаті пакистанського парламенту тривало близько 13 години. У результаті ініціативу ухвалили більшістю голосів — її підтримали 174 із 342 членів палати.

Сам Хан напередодні голосування заявив, що за спробами його усунення стоїть влада США.

Члени парламенту Пакистану мали намір винести вотум недовіри Хану ще 3 квітня, але його прихильники заблокували проведення голосування та розпустили парламент. У ситуацію втрутився Верховний суд, який визнав ці рішення неконституційними та ухвалив провести голосування 9 квітня.

Прем’єр-міністр Пакистану

Нинішній прем’єр-міністр – Шахбаз Шаріф, очолив уряд 11 квітня 2022 року.

12 квітня 2022 р. державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що уряд США надіслав вітання Шахбаза Шаріфа з обранням главою уряду Пакистану і висловив сподівання на продовження співпраці між країнами.

Читайте також:  Як діти пережили 40 днів у джунглях після авіакатастрофи

Прем’єр-міністр Пакистану – глава уряду Пакистану. Обирається Національною асамблеєю Пакистану, найчастіше є лідером партійної коаліції, яка отримала більшість голосів. Президент має право усунути з посади прем’єр-міністра, розпустивши асамблею та призначивши нові вибори. Сімнадцяте виправлення до Конституції дозволило Верховному суду Пакистану накладати вето на рішення президента про усунення прем’єр-міністра.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я