Чи дійсно їжа після мікрохвильової печі стає шкідливою?

23

Експерти продовжують сперечатися про те, чи шкідлива їжа після розігріву в мікрохвильовій печі, а люди тим часом вірять численним міфам.

Розігрів у мікрохвильовій печі побудований за принципом нагрівання молекул води. А мікрохвилі подібні до випромінювання від електричних лампочок або радіоприймача. Тому мікрохвильова піч абсолютно безпечна для нашого життя і здоров’я.

Деякі дослідження показали, що овочі втрачають частину своєї поживної цінності у мікрохвильовій печі. Виявлено, що мікрохвильова піч видаляє у броколі 97% флавоноїдів – рослинних сполук, які мають протизапальну дію. Це на третину більше ніж від кип’ятіння.

Експерти також наголошують, що хоча розігрів у мікрохвильовій печі безпечний, але загрозу може ставити пластмасовий посуд. Тому її краще не використати.

Читайте також:  Бадьоримось! Рецепти корисних напоїв, які можна зробити за кілька хвилин

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я