Чоловік обійняв Шольца на очах у охоронців

22
Шольц

Чоловік обійняв канцлера після того, як той вийшов із машини. Охоронці не встигли втрутитися.

 

Чоловік обійняв Шольца на очах у охоронців

Чоловік обійняв Шольца на очах у охоронців: Водій легкового автомобіля без дозволу приєднався до колони федерального канцлера Олафа Шольца (СДПН) на своєму власному автомобілі та обійняв його після того, як вийшов з машини. Охоронці не встигли вчасно втрутитися. Про це повідомила газета “Більд”.

Представник уряду у відповідь на запит заявив: “Я можу підтвердити це повідомлення”. Прес-секретар Федерального відомства кримінальної поліції (BKA) повідомила газету: «Ніхто не постраждав. Людину було заарештовано без опору Федеральною поліцією в аеропорту Франкфурта». Коментар Федеральної поліції одержати не вдалося.

За словами представника уряду, Шольц спокійно ставиться до цього інциденту. “Канцлер не відчував жодної загрози”, – сказав заступник прес-секретаря уряду Вольфганг Бюхнер. Ні зустріч, ні обійми не було заплановано. «З цієї точки зору, це було несподівано для нього, але у конкретній ситуації це не було серйозним інцидентом». Проте виникли питання, які тепер потрібно ретельно прояснити.

“На перший погляд, не очевидно, де криється помилка”

Представник Міністерства внутрішніх справ назвав цей інцидент “природно неприйнятним”. “На перший погляд не зовсім очевидно, де криється помилка”. Тому на даний час ситуація аналізується. Заходи безпеки забезпечували поліція землі, федеральна поліція та Федеральне управління кримінальної поліції. “Метою аналізу є, звичайно ж, забезпечення того, щоб подібна подія не могла повторитися”, – йдеться у повідомленні.

Згідно зі звітом, інцидент стався після того, як Шольця відвезли із франкфуртської штаб-квартири Європейського центрального банку до аеропорту. Згідно з звітом, автомобіль чоловіка зміг проїхати через бар’єр безпеки аеропорту разом із кортежем канцлера – незважаючи на відсутність зареєстрованого номерного знаку. Коли канцлер вийшов зі свого лімузина, водій автомобіля підбіг до Шольца, потиснув йому руку та обійняв його.

Читайте також:  Дискримінація людей похилого віку в Німеччині недооцінена

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я