Неймовірно м’яка і соковита страва – це тушкована куряча печінка з вершками, яка підходить до будь-якого гарніру. За цим рецептом печінка готується дуже швидко.
Печінка – дуже корисний, цінний та бюджетний субпродукт. Існує безліч способів приготування. Пропонуємо вам один із них.
Куряча печінка у вершках
Складові:
- Куряча печінка – 400 гр.
- Вершки – 180 мл.
- Цибулина – 2 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Рослинна олія для обсмажування.
- Сіль до смаку, щіпка мускатного горіха, італійські трави.
Спосіб приготування:
Печінка добре промити і очистити від прожилок. Кожен шматочок печінки обваляти в борошні. Цибулю тонко нарізати і обсмажити на олії, трохи посоливши. Коли він підрум’яниться, покласти до нього печінку і обсмажувати близько п’яти хвилин, поки сік, що з печінки, не стане прозорим. Потім посолити, приправити спеціями, перемішати
Влити вершки та гасити курячу печінку необхідно 8-10 хвилин на повільному вогні, не допускаючи сильного кипіння, щоб вершки не згорнулися. Якщо немає вершків, можна використати сметану.
Подавати цю страву можна з будь-яким гарніром. Особливо добре поєднується з картопляним пюре та відвареним рисом.