Більше діалогу з питань імміграції

10
Преса Рівне

Для мера Грайфсвальда успішний референдум проти контейнерів для біженців на муніципальній землі є також стимулом для більш активного обміну. Іміграція потрібна не лише Німеччині, а й Грайфсвальду, заявив Штефан Фассбіндер (Зелені) у неділю ввечері після отримання результату.

“Це означає, що в найближчому майбутньому нам доведеться докласти ще більш інтенсивних зусиль, щоб вступити в дебати, діалог з громадянами, з діловими колами, з усіма іншими, щоб імміграція пройшла успішно”.

Розміщення стане складніше

Місто вже заздалегідь дало зрозуміти, що це рішення ніяк не вплине на те, чи прийматиме округ Грайфсвальд біженців і скільки їх буде. Однак розміщення може стати складнішим, оскільки один із варіантів тепер відпадає.

Згідно з попередніми результатами, понад 65 відсотків голосів було віддано за відповідь «ні» на запитання, чи варто дозволити місту здавати в оренду округу власну землю для будівництва контейнерних приміщень. Загалом явка склала понад 45 відсотків.

“Останні кілька тижнів, а також сьогоднішній результат показали, що питання імміграції хвилює людей”, – сказав Фассбіндер. Широкий альянс проводив кампанію за голосування за. Фассбіндер також висловив сподівання на аналогічний результат.

Сигнальник для міграційної політики?

Фракція «Ні» частково сприйняла це рішення як сигнал проти миграційної політики в цілому. Парламентські групи ХДС та AfD, а також парламентська група «Громадянський список/СДПН/Компетентність для Західної Померанії» висловилися за негативне голосування. Самі ініціатори, які уможливили це рішення, зібравши тисячі підписів, не побоялися контакту з правими і дали інтерв’ю вкрай правому журналу «Компакт».

Фассбіндер послався на складність питання: було також багато людей, які казали, що насправді вони за те, щоб приймати біженців, але не в контейнерах.

За словами Фассбіндера, університетське та ганзейське місто продовжує вважати себе космополітичним містом. Результат цього рішення «не є позитивним знаком для міста, яке також конкурує за кваліфікованих працівників, які можуть приїхати з-за кордону».

Читайте також:  Драгі може стати головою Комісії ЄС

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я