Держсекретар США Блінкен у Пекіні

10

Відносини між США та Китаєм знаходяться на нижчій точці. Запланований на лютий візит держсекретаря Блінкена провалився через інцидент із повітряною кулею. Друга спроба почалася краще.

 

Держсекретар США Блінкен у Пекіні

Американський державний секретар Ентоні продовжив свої переговори у Пекіні. У другий день свого візиту Блінкен у Пекіні зустрівся сьогодні з високопоставленим чиновником із зовнішньої політики Ван І, який, як і раніше, стоїть вище міністра закордонних справ Цінь Гана в китайській ієрархії влади.

Перший з 2018 року візит держсекретаря США до Китаю відбувається на тлі посилення напруженості між державами, що суперничають.

Напередодні Блінкен розмовляв зі своїм китайським колегою протягом семи з половиною годин – набагато довше, ніж планувалося, – згідно з американськими повідомленнями. Держсекретар США також запросив Цінь Гана до Вашингтона з візитом у відповідь. Обидві сторони були переважно одностайні в тому, що після переговорів охарактеризували їх як відверті, глибокі та конструктивні.

Висловлювалися припущення, що у понеділок Блінкен може бути навіть прийнятий державним та партійним лідером Сі Цзіньпіном. Така зустріч, однак, була б незвичайною з погляду протоколу та могла б розглядатися як особливий жест. Однак спочатку у Пекіні не було підтвердження того, що така зустріч може бути запланована.

Читайте також:  Шанхай замовив масове тестування на COVID

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я