Безхребетного року вперше оберуть у Новій Зеландії

9

У Новій Зеландії вперше проведуть конкурс на вибір безхребетного року. Організатором виступило Ентомологічне суспільство країни.

Представники товариства зазначили, що Нова Зеландія є домом для більш ніж 20 тисяч видів комах та павуків. Багато видів досі не відкриті і класифіковані.

У конкурсі представлено 24 номінанти. Серед них: новозеландський богомол (Orthodera novaezealandiae), гігантська бабка (Uropetala carovei), жук-довгоносик (Hadramphus tuberculatus), новозеландська мошка (Austrosimulium australense) та паличник (Acanthoxyla prasina), повідомляє сайт Bugoftheyear.ento.org.nz.

Голосування триватиме кілька місяців. Переможця оголосять 14 лютого 2023 року.

У конкурс включили як ендемічні для Нової Зеландії види, і завезені людьми з інших регіонів. Мета заходу – привернути увагу до біологічної різноманітності безхребетних та проблем, з якими вони стикаються.

Нагадаємо, що вже протягом 17 років у Новій Зеландії обирають птаха року. Цього року нею став кропивник пиваувау. У конкурсі зустрічаються вельми несподівані учасники, наприклад, пінгвін і довгохвоста кажан, яка стала фаворитом минулого року.

.

Читайте також:  Смертельні випадки після рекордної кількості опадів у Новій Зеландії

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я