AfD визначилася з кандидатами на осінні вибори у землях

13

Баварське відділення партії AfD братиме участь у виборах 8 жовтня з Катрін Ебнер-Штайнер і Мартіном Бьомом як основні кандидати.

 

AfD визначилася з кандидатами на осінні вибори у землях

AfD визначилася з кандидатами: баварське відділення партії AfD братиме участь у виборах 8 жовтня з Катрін Ебнер-Штайнер та Мартіном Бьомом як основні кандидати. Рішення про це було ухвалено більшістю голосів на партійній конференції в суботу в Гредінгу, Середня Франконія, після довгих і непростих дебатів. Андреас Вінхарт, який належить до так званого помірного табору, не мав жодного шансу.

Таким чином, баварська AfD продовжує свій курс у бік вкрай правих. І Ебнер-Штайнер, і Бем вважаються такими, що належать до офіційно розпущеного «крила». Ебнер-Штайнер, зокрема, вважається довіреною особою правого крила AfD Бьорна Хеке з Тюрінгії.

Ебнер-Штайнер та Бем закликали свою партію до боротьби проти ХСС – і до внутрішньої єдності. «Ми не врятуємо Німеччину, якщо боротимемося самі з собою. Ми врятуємо Німеччину, коли боротимемося з політичним противником», – сказала Ебнер-Штайнер.

Баварська AfD традиційно глибоко розколота: між прихильниками «правого крила» і так званим помірнішим табором. З початку роботи законодавчих зборів 2018 року парламентську групу залишили 5 із первісних 22 депутатів.

Спочатку партійний з’їзд у суботу кілька годин обговорював, чи має існувати єдиний головний кандидат чи, можливо, навіть кандидат у прем’єр-міністри, чи має це бути команда із семи лідерів списку в урядових округах плюс лідер парламентської групи Ульріх Зінгер – чи головний дует. В результаті остання пропозиція була схвалена більшістю присутніх членів AfD.

Читайте також:  Фезер висунутий кандидатом на виборах у Гессені

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я