18 танків Leopard 2 замовили збройні сили Німеччини

15

Замовлені танки замінять 18 Leopard 2A6, які Німеччина передала Україні. На додаток до танків були замовлені 12 самохідних гаубиць 2000 року.

 

18 танків Leopard 2 замовили збройні сили Німеччини

Збройні сили Німеччини замовили компанії Krauss-Maffei Wegmann (KMW) нові основні бойові танки Leopard 2A8. 18 танків Leopard 2 будуть виготовлені: Після того, як у середу Бундестаг виділив на це гроші, KMW оголосила про підписання контракту у п’ятницю. За даними оборонної компанії, рамкова угода також включає опціони на 105 додаткових Leopard 2A8.

Замовлені танки замінять 18 Leopard 2A6, які Німеччина передала Україні, яка зазнала нападу з боку Росії. За даними KMW, постачання мають розпочатися у 2025 році. На додаток до танків було замовлено 12 самохідних гаубиць 2000. У березні на них вже було укладено опційну угоду.

Leopard 2 вважається основною зброєю німецьких танкових військ. Він випускається серійно з 1978 року та постійно модернізується. Попередник Leopard 1 – перший основний бойовий танк, збудований для бундесверу після Другої світової війни, – був знятий із озброєння 20 років тому.

Читайте також:  "Група Вагнера" ​​переважно контролює Бахмут.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я