Війна в Україні 4 листопада

56

Хроніка подій 254 дня війни Росії з Україною.

Війна України 4 листопада.

Війна в Україні розпочалася 24 лютого. Ми продовжуємо цілодобово стежити за подіями у прямому ефірі. 254 день, війна в Україні 4 листопада 2022 року. Посилання на решту днів розміщено наприкінці цієї статті.

Війна в Україні 4 листопада: хроніка подій

0:57 Bloomberg повідомляє, що Євросоюз вивчає можливість передачі Україні частини заморожених російських активів на сотні мільярдів євро, які можна було б використати для відновлення країни після російської агресії.

0:49 Російський суд визнав загибель 17 моряків Москви, але не став пов’язувати це з війною.

0:40 Більшість російських офіцерів пішли із Херсона – західні чиновники.

0:29 Укренерго анонсувало на п’ятницю нові відключення електроенергії.

0:17 Росіяни втричі наростили інтенсивність атак. Про це головком ЗСУ Валерій Залужний поговорив із командувачем сил НАТО та США в Європі, генералом Крістофером Каволі.

0:04 МЗС Ірану закликало Україну провести зустріч на рівні експертів для вивчення даних щодо застосування армією РФ іранських безпілотників.

0:01 Головне з вечірнього зведення Генштабу ЗСУ:

  • За цю добу противник завдав 3 ракетних та 16 авіаударів, здійснив понад 40 атак МЛРС.
  • Від атак противника постраждали райони понад 25 населених пунктів. Зокрема, це Павлоград у Дніпропетровській області та Авдіївка та Вугледар у Донецькій області.
  • Загроза нових ударів та застосування ударних БПЛА зберігається, зокрема, з території республіки Білорусь.
  • Ситуація на Волинському та Поліському напрямах суттєво не змінилася. Республіка Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію Російської Федерації проти України.
  • На Південнобухському напрямку понад 35 населених пунктів вздовж лінії зіткнення постраждали від пожежі. Крім того, супротивник продовжував вести повітряну розвідку, активно використовуючи БПЛА.
  • Незважаючи на оголошене закінчення часткової мобілізації, військове керівництво РФ продовжує вербувати так званих добровольців для участі у війні на території України. Військкомати отримали інструкції щодо подальшого формування так званих добровольчих підрозділів.
  • Авіація сил оборони за добу вразила ворога 12 разів. Постраждали 8 областей концентрації зброї та військової техніки, а також 4 позиції засобів протиповітряної оборони супротивника.
  • Підрозділами ракетних військ та артилерії Сил оборони за добу вражені 3 райони концентрації живої сили, 2 райони скупчення зброї та військової техніки, 2 склади з боєприпасами та інші важливі військові об’єкти він російські окупанти.
Читайте також:  Російська ядерна зброя у Білорусі: Болгарія хоче переговорів

Головне за день війни в Україні

  • Ще 17 моряків, які служили на затонулому крейсері «Москва», визнано загиблими. До цього Міноборони РФ офіційно визнало загибель лише одного моряка з крейсера. Ще 27 вважалися зниклими безвісти.
  • Рух обома смугами правої (зруйнованої під час вибуху) сторони Кримського мосту планується відновити 20 грудня, заявив віце-прем’єр Марат Хуснуллін.
  • Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що не виявило ознак розробки «брудної бомби» в Україні.
  • Посла Великобританії викликали до МЗС РФ. Москва заявила рішучий протест “у зв’язку з участю британських військових фахівців у підготовці сил України з метою диверсій”.
  • Росія та Україна провели черговий обмін полоненими. З полону повернулися по 107 людей із кожного боку.
  • «Енергоатом» заявив, що Запорізька АЕС повністю знеструмлена.
  • З будівлі обласної адміністрації у Херсоні зник російський прапор. Влада анексованого регіону заявила, що там «спочатку не було жодних російських відомств».

Усі дні війни в Україні:

Читайте також:

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я