Жителів Херсона закликали терміново залишити місто

12

Кремль упевнений, що українські військові намагатимуться повернути окупований обласний центр.

Жителів Херсона закликали терміново залишити місто

Російська влада закликала жителів Херсона негайно евакуюватись. Це пов’язано з настанням українських військ на раніше анексовану територію.

Російська адміністрація очікує настання українських військ з метою повернути місто. В останні дні тисячі мирних жителів уже перейшли річкою на схід.

За заявою Росії, вона відобразила український наступ у Луганській та Донецькій областях на сході та Херсоні на півдні України. Російські військові запобігли спробі українських підрозділів прорвати лінію оборони в Херсоні в районі сіл П’ятихатки, Суханові, Саблуківки та Безводного.

У Харкові російські ВПС також завдали удару по заводу, який виробляє деталі для українських протикорабельних ракет, повідомляє агентство «Інтерфакс» із посиланням на міністерство оборони у Москві. Але ця інформація не може бути перевірена незалежними агенціями.

«Ворожність проти людства»: у Японії висловилися про ядерні загрози Путіна

Тим часом глава уряду Японії Фуміо Кісіда висловив думку щодо ядерних загроз президента Росії Володимира Путіна.

“Це акт ворожнечі проти людства”, – сказав він у суботу під час візиту до Австралії, – Міжнародна спільнота ніколи не дозволить цьому статися.

Він заявив, що ворожі випади президента Володимира Путіна викликають “серйозну тривогу”.

Жителів Херсона просять виїхати із окупованого міста.  Володимир Путін загрожує ядерною зброєю у разі нападу українських військових.  Фото: DimitroSevastopol / Pixabay.com

“Це все абсолютно неприйнятно”, – заявив японський прем’єр-міністр.

Він додав, що 77-річний світ без обговорення ядерних атак має тривати.

Ракетні обстріли на Заході: мешканців Херсона закликали терміново залишити місто

У суботу Росія знову атакувала інфраструктуру енергопостачання Заходу України, йдеться в українських джерелах. Внаслідок ракетних ударів постраждали кілька енергетичних об’єктів.

«Масштаби збитків можна порівняти з наслідками атак 10–12 жовтня або навіть можуть перевищити їх», — заявили в мережі «Укренерго».

Читайте також:  Зеленський із Рютте відвідали Одесу

Офіційні особи у кількох регіонах повідомили про відключення електроенергії.

На початку минулого тижня Росія розпочала масовані атаки на міста по всій країні, в основному спрямовані проти інфраструктури енергопостачання. Вперше за кілька місяців під ударом опинилися Київ та Львів на заході України.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я