Полуниця – один із символів літа, вона ідеально підходить для десертів, фруктових закусок або її можна їсти просто так. Як зробити так, щоб ягода зберігалася у вас вдома не менше тижня, пише Express.
Оцет та сушіння
Один з найпоширеніших способів має на увазі занурення полуниці в розчин оцту. Використовуючи співвідношення 1:3, візьміть одну частину оцту та три частини води та додайте до миски. Помістіть полуницю в розчин та залиште на 10 хвилин, пише Styler РБК-Україна.
Злийте воду і висушіть полуницю якнайретельніше – можна взяти сушку для салату, вистелену паперовими рушниками, щоб видалити майже всю воду. Після сушіння перекладіть полуницю в чистий контейнер, застелений паперовим рушником. Нещільно накрийте кришкою та поставте в холодильник.
Так полуниця зберігатиметься свіжою не менше тижня.
Оригінальний контейнер
Коли справа доходить до покупки полуниці в супермаркеті в спеціальному контейнері, уважно огляньте фрукти всередині, щоб побачити, чи не розм’якнули якісь ягоди, чи не починають вони псуватися.
Удома відкрийте кошик і переберіть полуницю, викидаючи ту, яка зіпсувалася або розм’якла, а потім помістіть полуницю назад у контейнер та холодильник.
“До сьомого дня майже жодна полуниця не зіпсувалася. Майже всі вони були ще свіжими, і лише деякі з них мали ознаки псування”, – повідомляють експерти.
Цей метод зберігання є найпростішим і результати вражають.