Зеленський прибув із візитом до Фінляндії

27

Візит тримався в секреті до прибуття в аеропорт Гельсінкі-Вантаа.

 

Зеленський прибув із візитом до Фінляндії

Президент України Володимир Зеленський прибув до Фінляндії із несподіваним візитом. Президент Фінляндії Саулі Ніїністе прийняв його до Гельсінкі в середу, як показав запис фінської радіостанції Yle. За даними канцелярії президента Фінляндії, Нііністе та Зеленський хотіли обговорити, серед іншого, оборону України проти російського нападу та фінську підтримку цієї країни.

Ніїністе також запросив глав урядів Швеції, Норвегії, Данії та Ісландії на зустріч у Гельсінкі у другій половині дня. У ній мав взяти участь і Зеленський. Також було заплановано двосторонні зустрічі.

Скандинавські країни неодноразово підтримували Україну

Візит Зеленського до столиці Фінляндії тримався в секреті до прибуття в аеропорт Гельсінкі-Вантаа. Востаннє він зустрічався з Ніїністе у січні, коли президент Фінляндії відвідав Київ.

Скандинавські країни неодноразово підтримували Україну військовою та фінансовою допомогою з моменту російського вторгнення у лютому 2022 року. Тільки у вівторок Данія оголосила, що надасть країні черговий пакет військових пожертв на суму 1,7 мільярда датських крон (близько 228 мільйонів євро). Він має на меті допомогти Україні в очікуваному весняному наступі з метою повернення окупованих Росією територій.

Читайте також:  ХДС та ХСС закликали реформувати міграційну політику

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я