“Зелені” закликали до змін у Баварії

23

Навряд чи хтось знайомий із Програмою розвитку земельних ділянок, але, напевно, кожен відчув на собі регламентовані вимоги, які там прописані. Цього четверга набирає чинності остання поправка.

 

«Зелені» закликали до змін у Баварії

Саме на момент набрання чинності частковою поправкою до Програми розвитку землі Баварія (LEP) «зелені» закликали радикально змінити державне планування. «Своїм частковим оновленням Програми розвитку земель уряд Зедера упустив можливість чітко визначити курс на майбутнє», – заявив Крістіан Цванцігер, представник парламентської групи з розвитку земель у Мюнхені. «Досвід громадянського суспільства та науки був проігнорований так само, як і надзвичайно високе споживання земельних площ». LEP є надто важливим для такого непослідовного підходу, додав він.

Зокрема, «зелені» вимагали більше імперативних принципів для захисту клімату, енергетичного повороту, захисту ґрунтових вод, чітких правил землекористування та остаточної відмови від третьої злітно-посадкової смуги в аеропорту Мюнхена. Серед іншого, «зелені» вважають, що у Програмі мають бути закріплені загальнобаварські цільові коридори для розширення використання окремих відновлюваних джерел енергії та обмеження 5 гектарів на землекористування.

Що це за Програма розвитку?

Програма розвитку землі має визначити орієнтири того, як і де Вільна держава має розвиватися у найближчі роки та десятиліття. У програмі, підготовленій Міністерством економіки, сформульовано цілі з таких фундаментальних питань, як житлове будівництво, захист клімату, енергопостачання, водопостачання чи землекористування.

“Йдеться про саме серце регіонального планування – але в ньому немає і сліду далекоглядності”, – сказав лідер парламентської групи Людвіг Хартманн. LEP орієнтований на минуле та є ударом для захисту клімату. І все ж таки ми використовуємо його для формування Баварії завтрашнього дня. Ми могли б створити захисні правові рамки, щоб Вільна держава, її регіони, села та міста добре розвивалися. Але зараз цього немає».

Читайте також:  На пропалестинській демонстрації поранено трьох поліцейських

Серед інших вимог «зелених» – більш активне регіональне планування, посилення контролю за видобутком піску та гравію, а також технічні умови для покращення життя у сільській місцевості – наприклад, щодо місцевого громадського транспорту та медичного обслуговування.

З голосами ХСС та «Вільних виборців» ландтаг нещодавно прийняв оновлений LEP, який набуде чинності 1 червня. У цьому контексті правлячі партії відкликали пом’якшення захисту водних ресурсів лише після масового суспільного невдоволення.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я