Засновник Wikileaks Ассанж може програти судовий позов

26

Юридичне перетягування каната навколо Ассанжа продовжується вже багато років.

 

Засновник Wikileaks Ассанж може програти судовий позов

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж незабаром може програти судовий позов проти своєї екстрадиції до США, вважають його соратники. Про це головний редактор Wikileaks Крістін Храфнссон розповів лондонській газеті Deutsche Presse-Agentur.

Згідно з повідомленням, 51-річний журналіст австралійського походження все ще чекає на рішення щодо апеляції, поданої його адвокатами до Високого суду Лондона влітку минулого року. Раніше британський уряд схвалив екстрадицію, яку запросив Вашингтон. Ассанж хоче оскаржити це рішення.

Якщо апеляцію не буде дозволено, це буде «скандалом», за словами Храфнссона. Однак у випадку з Ассанжем “все можливо”, – сказав глава Wikileaks.

Хоча все ще існують інші юридичні варіанти, такі як подання апеляції, апеляція до Верховного суду або апеляція до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), всі вони можуть бути вичерпані протягом кількох тижнів. Крім того, за його словами, немає впевненості у тому, що уряд виконає рішення суддів у Страсбурзі.

США вимагають екстрадиції

Юридичне перетягування каната навколо Ассанжа продовжується вже багато років. Судові органи США хочуть судити його за звинуваченням у шпигунстві. Якщо його визнають винним, то йому загрожує до 175 років в’язниці. Ассанжа звинувачують у тому, що разом з викривачем Челсі Меннінг викрав і опублікував секретні матеріали військових операцій США в Іраку та Афганістані, тим самим поставивши під загрозу життя американських інформаторів. Прихильники вважають Ассанжа журналістом, який оприлюднив військові злочини.

Засновник Wikileaks перебуває у в’язниці суворого режиму Белмарш з моменту свого арешту у квітні 2019 року. До цього він кілька років ховався від правоохоронних органів у посольстві Еквадору у Лондоні. Уряд Австралії тепер закликає припинити переслідування Ассанжа.

Читайте також:  Ізраїль довгий час мав плани нападу ХАМАС

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я